Krievijas populārā TV šova «Balss» dalībniece no Latvijas spēlēs Grietiņu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazā soliste Katrīna Paula Dīringa (8), kura jau guvusi neskaitāmus panākumus pašmāju un Krievijas konkursos, brīvi dzied dziesmas krievu, angļu, franču valodā, šobrīd apmeklē Lailas Ilzes Purmalietes producētā jauniestudējuma «Ansītis un Grietiņa» mēģinājumus. Jaunajai un talantīgajai solistei izrādē uzticēta galvenā – Grietiņas loma.

Izrādes «Ansītis un Grietiņa» pamatā ir brāļu Grimmu pasaka, kas skatītāju ieved asprātīgā, muzikālā trillerī ar ļoti mūsdienīgu un pamācošu saturu – gan par drošību, gan par veselīgu uzturu, gan par atkarībām.

Mūzikas autore un producente ir Laila Ilze Purmaliete, libreta un dziesmu tekstu autore - Ilze Trumpe, izrādes režisors – Viesturs Roziņš, kustību konsultante un horeogrāfe - Liene Grava, scenogrāfijas un videoprojekciju veidotāja - Dace Sloka un gaismu mākslinieks – Jānis Sniķeris.

Katrīna Paula Dīringa jauniestudējumā "Ansītis un Grietiņa" atveidos galveno Grietiņas lomu
Katrīna Paula Dīringa jauniestudējumā "Ansītis un Grietiņa" atveidos galveno Grietiņas lomu Foto: Publicitātes foto

Bērnu lomas atveidos Katrīna Paula Dīringa un Emīls Guģis (īpaši talantīgi un pieredzējuši dziedātāji no vokālās grupas «Dzeguzīte», Katrīna Paula Dīringa ir arī Latvijas Radio konkursa «Jaunās zvaigznes» GRAND PRIX ieguvēja, «Bērnu Jaunā viļņa» laureāte un Krievijas populārā konkursa «Balss» dalībniece). Pamātes lomā iejutīsies Dailes teātra aktrises Sarmīte Rubule vai Ērika Eglija, tēva lomu atveidos Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš, raganas lomā darbosies kolorītā Sarmīte Prule, bet meža iemītniekus atveidos vecākie dziedātāji no vokālās grupas «Dzeguzīte» - Paula Martinsone un Ēriks Vītiņš.

Katrīna Paula Dīringa aizvadītajā vasarā pārstāvēja Latviju starptautiskajā populārās mūzikas konkursā «Bērnu Jaunais vilnis 2013», kas notika no 6.- 21.augustam Jaltā (Artekā)
Katrīna Paula Dīringa aizvadītajā vasarā pārstāvēja Latviju starptautiskajā populārās mūzikas konkursā «Bērnu Jaunais vilnis 2013», kas notika no 6.- 21.augustam Jaltā (Artekā) Foto: Publicitātes foto

Producente Laila Ilze Purmaliete sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj, kā ir strādāt ar galvenās lomas atveidotāju, talantīgo dziedātāju Katrīnu Paulu Dīringu, kura slavas laurus plūkusi pat Krievijā: «Mazā Paula var ar jēgu un izpratni nodziedāt jebkuru sarežģītāko Imanta Kalniņa dziesmu. Ar Paulu strādāt ir neticami viegli, jo visu mēģinājuma laiku viņa spēj absolūti koncentrēties darbam un pietiek ar vienu reizi, lai kaut ko palabotu, papildinātu, viss uzreiz tiek iegaumēts. Bieži ir tā, ka nākamajā dienā režisors pats kaut ko ir piemirsis, bet Pauliņa nekad. Viņa, patiesībā, jau sen zina visu lugu no galvas un visiem var pateikt priekšā. Lugā viņai ir jāizpilda diezgan sarežģīts muzikālais materiāls, bet ar to viņa tiek galā lieliski.»

Izrādes «Ansītis un Grietiņa» notiks: 4.decembrī Jēkabpilī, 5.decembrī Tukumā, 12.decembrī Ogrē un Ādažos, 17. un 28. decembrī Rīgā «Splendid Palace», 28.janvārī Valmierā, 29.janvārī Cēsīs, 30.janvārī Rēzeknē un citur Latvijā.

Grietiņas lomas atveidotāja Katrīna Paula Dīringa dzied no trīs gadu vecuma. Vokālās prasmes meitene apgūst pie dziedātājiem un vokālajiem pedagogiem Uģa Rozes un Lorijas Vudas.

Paula piedalījusies «Jaunā teātra» izrādē «Trīs sivēntiņi un Cūkmens», atveidojusi galveno lomu muzikālajā izrādē «Ziemassvētku Jampadracis 21. gadsimtā», kopā ar «Dzeguzīti» piedalījusies izrādēs «Mazais ganiņš» Latvijas Leļļu teātrī. Astoņgadīgā Katrīna Paula līdz šim sevi pierādījusi vairākos bērnu un jauniešu konkursos.

Jaunā un talantīgā soliste Katrīna Paula Dīringa
Jaunā un talantīgā soliste Katrīna Paula Dīringa Foto: Publicitātes foto

Katrīna Paula uz vienas skatuves uzstājusies kopā ar pazīstamiem pašmāju mūziķiem - Uģi Rozi, Olgu Rajecku, Martu Kristianu Kalniņu un grupu «Autobuss debesīs», Loriju Vudu un «Čikāgas piecīšiem», «Gaudeamus» un Uģi Prauliņu.

2013.gada aprīlī, izturot trīs atlases kārtas, Paula tika izvirzīta pārstāvēt Latviju starptautiskajā populārās mūzikas dziedātāju konkursā «Bērnu Jaunais vilnis 2013», kas notika no 6. līdz 21. augustam Jaltā (Artekā). Kopvērtējumā, sasummējot punktus, Katrīna ieguva augsto 4. vietu.

Augusta sākumā tika izdots pirmais Paulas reprezentācijas CD «Ar mīlestību no Paulas», kurā ir apkopotas 18 dziesmas latviešu, krievu, angļu un franču valodā.

2013.gada septembrī - oktobrī Katrīna Paula Dīringa piedalījusies Krievijas Pirmā kanāla projektā «Bērnu balss», kas ir populārā Nīderlandes projekta «Balss» versija bērniem. Projektā piedalās bērni vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Pavisam tika iesūtītas 8500 pieteikuma anketas, no kurām tika atlasītas 500. 20.septembrī sākās kastings, kur tika atlasīti 129 bērni, kuri piedalījās projekta 3. kārtā oktobra sākumā. Paula bija vienīgā, kas no Latvijas iekļuva projektā un piedalījās 3.kārtā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu