Slaveno mūziķi Goranu Bregoviču cienās ar Latvijas labumiem (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pasaulslavenais serbu mūziķis Gorans Bregovičs, kurš jau šajā nedēļas nogalē sniegs koncertu Rīgā, savas viesošanās laikā tiks bagātīgi cienāts ar ievērojamās latviešu šefpavāres Svetlanas Riškovas gatavotajiem ēdieniem.

Lai arī Gorana Bregoviča viesošanās Latvijā nebūs ilga, koncerta organizatori ir parūpējušies, lai mākslinieks dabūtu izbaudīt Latviju, ja ne to apbraukājot, tad vismaz izgaršojot gan. Īpašās pusdienās un vakariņās Tallink Hotel Riga restorānā «Elements» atzītā šefpavāre un «Pavāru kluba» valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova slavenajam mūziķim pasniegs gardus un ekskluzīvus ēdienus – pusdienās cepta pīles krūtiņa un laša fileja ar Latvijas sezonas dārzeņiem, bet vakariņās Bregovičam pasniegs uz lēnas uguns bišu vaskā pagatavotu ātes fileju kopā ar šefpavāres īpašo rudens jaunumu – saldo ēdienu «Ogu laiks purvā», kura sastāvā ietilpst garšīgās un Latvijas rudenim raksturīgās dzērvenes un lācenes savienojumā ar šokolādi un piparmētrām. Kā savu dzērienu Bregovičs pasūtījis viskiju - Jack Daniels vai Glennfiddich, bet obligāti ar ledu.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pasaulē pieprasītās koncerttūres «Champagne for Gypsies» («Šampanietis čigāniem») ietvaros jau šajā nedēļā Balkānu leģendārais mākslinieks viesosies Rīgā, lai sniegtu vēl vienu neaizmirstamu koncertu Latvijas iedzīvotājiem un visiem, kas būs mērojuši ceļu no tuvākām un tālākām zemēm.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Koncerttūre un albums «Šampanietis čigāniem» ir atbildes reakcija uz Eiropā notiekošajiem čigānu nemieriem. Tie tikuši padzīti no Francijas, Itālijas, viņu mājas tiek dedzinātas Ungārijā, un pār viņiem līst nežēlīga vardarbība Serbijā, kā arī citās Eiropas valstīs. «Čigāni nav šīs pasaules problēma, tie vienmēr ir bijuši viens no šīs pasaules talantiem. Šis ir mans tosts viņu talantam,» šādi par situāciju un tūri izteicies pats Gorans Berovičs.

Kā ziņots, 16. novembrī 19.00 notiks Gorana Bregoviča jaunākās koncerttūres «Champagne for Gypsies» koncerts «Palladium» koncertzālē. Pēdējās biļetes uz koncertu joprojām ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu