Sirmais no jauna atklās Latvijas kulta ēdienu - rupjmaizi (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 14. novembrī, pulksten 21.15 LTV1 demonstrēs pasaules garšu piedzīvojumu raidījumu «Sirmais. Kulta ēdieni», kas Valsts svētku nedēļā mūsu dzimtenei par godu pievērsīsies Latvijas kulta ēdienam – rupjmaizei - kā spēka avotam.

Šis pavāra Mārtiņa Sirmā ceļojums mazliet atšķirsies no pārējiem un notiks gan telpā, gan arī laikā. Sirmais izbaudīs krāšņos Kurzemes sēņu mežus, stiprināsies ar īstu lauku pienu Zemgalē, uzburs restorānu Vidzemē un izsekos rudzu maizes tapšanai no vārpas līdz pat silti kūpošam pašceptam brīnumam.

Foto: publicitātes

Latvijas kulta ēdiens taps pie Lielvārdes kora «Lāčplēsis» dziedātāja Valta Ruisa, kurš maizes cepšanas noslēpumu mantojis no radu radiem. Un cauri visam vīsies mūsu tautas tradīciju glabāšanas spēka apliecinājums - Dziesmu un Deju svētki.

Nākamie «Sirmais. Kulta ēdieni» krāsainie stāsti ceturtdienu vakaros vēstīs par grieķu salātiem Grieķijā un kebabu Turcijā.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu