LU studenti iebilst pret «Radio NABA» raidīšanas pārtraukšanu (20)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Universitātes studenti iebilst par «Radio NABA» raidīšanas pārtraukšanu, informēja universitātes studentu pašpārvaldē. Latvijas Radio (LR) un Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) studenti nosūtījuši oficiālu vēstuli, lai aicinātu organizācijas informēt studentus par plānotajām izmaiņām un notiekošo reorganizāciju Latvijas Radio 5.kanālā, kurā jau vienpadsmit gadu skan «Radio NABA».

Studenti uzsver, ka pēdējos divus gadus kopīgi ar LR un NEPLP sākta reāla darbība apraides palielināšanai un jauniešu auditorijas programmas pilnveidošana, taču NEPLP studentiem neskaidru apsvērumu dēļ to tālāk nav virzījusi. Novembra sākumā LU saņēmusi radio paziņojumu par vienpusēju līguma laušanu, kā dēļ jau no nākamā gada 1.februāra tiek pārtraukta programmas darbība FM 93,1 frekvencē.

Studentu padome pieprasa izskaidrot šā brīža jauniešu un studentu tiesības un intereses pārstāvošo organizāciju iesaisti jaunās programmas izveidē, iekļaut topošajā LR 5 programmā līdzšinējo LR 5 «Radio NABA» veidoto raidlaiku 12 stundu apmērā katras diennakts programmā. Apliecinājumu savai gatavībai veidot saturu LU Studentu padome pauda jau jūlija beigās Latvijas Radio un NEPLP nosūtītajā vēstulē, uzskata studenti.

Tāpat viņi prasa izskatīt iespēju atrast jaunu frekvenci FM diapazonā Rīgā un tās apkārtnē un izsludināt konkursu uz jauniešu un studentu programmas izveidi, kas atbilstu koledžu un universitāšu neatkarīgo radio principiem pasaulē.

«Radio NABA» raida kopš 2002.gada, kopš 2006.gada tas skan FM 93,1 frekvencē.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu