Diāna Moon devās uz Vāciju, jo Latvija viņai kļuva par šauru (53)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dziedātāja Diāna Moon Vācijā dzīvo jau trīs gadus. Diāna ne tikai strādā Vācijā, bet dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, kurā ietilpst darbs, karjeras veidošana, izklaides, draugi un mīļotais cilvēks. Diāna pameta Latviju, jo saprata, ka Latvija paliek par mazu.

Diāna devās prom uz Vāciju, jo Latvija viņai sāka likties par mazu, gribējās lielāku izaicinājumu, turklāt dziedātāja jau no tīņa gadiem zināja, ka nedzīvos Latvijā.

«Jutu jau no bērnu dienām, ka jādodas prom no Latvijas, kamēr esmu jauna, jo ar gadiem kļūst arvien grūtāk atstāt mājas. Bail man nebija, jo sev uzticos. Zinu, ka esmu jauna, pietiekami izglītota, strādīga un enerģiska sieviete. Atliek tikai sākt strādāt, un rodas dažādas izdevības,» priecājas Diāna.

Pirms pieņēma lielo lēmumu, Diāna aizdomājusies par teicienu – kas man, jaunai un neprecētai, ko zaudēt? Tas mudināja dziedātāju saņemties un mēģināt piepildīt savu sapni. Tika dots pavediens - uzaicinājums būt solistei vācu puišu grupā. Ierodoties Berlīnē, projektu gan atcēla, bet Diāna to uztvēra kā zīmi, ka jāpaliek.

Foto: No personiskā arhīva

«Esmu iemācījusies vienu lietu: tālus plānus kalt nav vērts, dzīvē viss vienmēr notiek citādāk, nekā mēs plānojam. Izvēlos zināt, ko vēlos, un izmantoju iespējas, kas man tiek dotas, lai es pietuvotos soli pa solim tam, ko tik ļoti vēlos,» dzīves filozofiju atklāj Diāna.

Kā lielākās atšķirības starp Vāciju un Latviju Diāna min to, ka Latvijā ir ļoti mazs pieprasījums pēc populārās mūzikas koncertiem, jo maksātspēja ir maza.

«Vācijā cilvēkiem vajag mūziku, cilvēki ir gatavi maksāt par dzīvo izpildījumu. Latvijā cilvēkiem mūzika patīk, bet tā nav primārā lieta un liekama vienā kategorijā ar pārtiku, apģērbu un dzīvokli,» aizdomājas Diāna.

Vācijā cilvēkiem ir mazāk rūpju, viņiem ir laiks baudīt mākslu pat pirmdienā. Diāna raksta savu mūziku, strādā ar producentiem, darbojas dažādos mūzikas stilos. Paralēli savas mūzikas radīšanai Diāna dzied blūza grupā «Blue Ribbon», uzstājas ar pašas radīto pop/roka grupu «Diana Moon and the band».

«Vēl sadarbojos ar modeļu aģentūrām, ar citiem mūziķiem veidoju šovu programmas Berlīnes naktsklubiem. Ja paliek pāri laiks, labprāt filmējos Vācijā ražotajās filmās, mazās, epizodiskās lomiņās,» par savām gaitām Vācijā stāsta Diāna.

Foto: No personiskā arhīva

Katra diena Vācijā Diānai paiet atšķirīgi, tas arī ir pats labākais viņas darbā. Diāna mīl jaunus, straujus, krāsainus un dažādus pagriezienus ikdienā. Tie jaunajai sievietei liek justies dzīvai, rutīna nav domāta Diānai.

«Mostos diezgan vēlu, jo parasti pārrodos mājās pavēlu. Man ir būtiski izgulēties. Citādi mūzika ne man, ne klausītājiem nesagādās nekādu prieku. Dodos uz jogas nodarbībām vai aerobiku, vēlāk seko mēģinājums, tikšanās ar pasūtītājiem vai aģentiem. Pēc tam diena jau ir beigusies un es dodos mājās un gatavojos uz darbu - uz uzstāšanos,» dienas plānojumu atklāj Diāna.

Vienīgā brīvdiena, kura dziedātājai ir tiešām brīva, ir svētdiena, tad viņa dodas pastaigāties gar savu iemīļoto ezeru pilnīgā klusumā.

«Mans darbs ir izklaide, strādājot iegūstu gana pozitīvu emociju, dejas, smaidīgu, apmierinātu seju; kad nav jāstrādā, īsti negribas nekur iet izklaidēties,» tā Diāna.

Vācu valodu Diāna joprojām apgūst, bet vāciski komunicēt viņa sāka jau pirmajās nedēļās, kad pārvācās uz Vāciju.

«Uzskatu, ka katram imigrantam ir jārunā tās valsts valodā, kurā viņš dzīvo. Tikai tā var iemācīties izprast cilvēkus, kultūru un veiksmīgi sadarboties ar tiem. Protams, viegli nebija, bet, ja cilvēks ko grib, tad jābūt pacietīgam un vienkārši jāmēģina, jāmēģina. Domāju, ka vēl daudz jāmācās, bet vācieši saka, ka runāju labi viņu valodā. Nezinu, tā tiešām ir vai tā ir pieklājība no vāciešu puses,» smejas Diāna.

Jaunajai dziedātājai pietrūkst ģimenes un Latvijas, bet arī Berlīnē viņa jūtas kā mājās. Diezgan bieži Diāna brauc uz Latviju un apciemo sev mīļos.

Foto: No personiskā arhīva

«Mans puisis arī ir no Vācijas, viņš ir mūziķis, mēs iepazināmies mūzikā, bieži kopā uzstājamies, un tā arī izveidojās mūsu attiecības. Joprojām bieži koncertējam kopā, skatītājiem tas ir tāds romantisku fantāziju moments, kas aizkustina,» priecājas Diāna.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu