Nacionālā teātra aktieri gatavo «Zvaigžņu brokastis» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

8. oktobra rītā Latvijas restorānu šefpavāri kopā ar Nacionālā teātra aktieriem veidoja «Zvaigžņu brokastis». Brokastu mērķis bija atklāt Rīgas restorānu nedēļu, kura norisināsies no 14. līdz 20. oktobrim, šajā laikā būs iespējams baudīt īpašus svētku ēdienus.

«Zvaigžņu brokastis» atklāja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

«Zvaigžņu brokastis» norisinājās populārajā izklaides vietā «Kaļķu vārti», tajā divdesmit viens populārāko Rīgas restorānu šefpavārs kopā ar Nacionālā teātra aktieriem Egilu Melbārdi, Mariju Bērziņu, Zani Jančevsku, Juri Hiršu un Ģirtu Jakovļevu gatavoja speciālas brokastis.

Šoreiz gan Egils Melbārdis iejutās pasākuma vadītāja lomā, pavāru lomas uzticot kolēģiem, jo pats ir piedalījies vairāk kulinārijas šovos nekā viņa kolēģi un tā ir lieliska iespēja ļaut skatuves draugiem izpausties.

Foto: Edgars Kalmēns

Pasākuma mērķis bija viesus pacienāt ar brokastīm, kuras iespējams pagatavot no rudens veltēm, bet vai paši aktieri ir lieli brokastu ēdāji?

Šarmantā Zane Jančevska no rītiem ēd pēc iespējas mazāk: ja brokastīs ir kafija ar medu, neko citu viņai nevajag.

Ģirts Jakovļevs pilnībā paļaujas uz sievas atstāto ēdienu, pats reizēm uzsmērē kādu maizīti vai sarūpē brokastu pārslas ar pienu.

«Bieži vien brokastis ēdu tad, kad citi jau ēd pusdienas. Tāpēc nereti brokastīs man ir kartupeļi ar kotletēm. Bet, ja pieceļos agrāk, ēdu to, kas atrodams ledusskapī,» smejas Juris Hiršs.

No visa lielā aktieru ansambļa vienīgi Marija Bērziņa ir brokastu piekritēja un ik rītu apēd auzu pārslu putriņu vai augļu salātus ar jogurtu, lai būtu kas vēderā un, protams, veselīgi.

Foto: Edgars Kalmēns

Populārie šefpavāri izdarīja galvenās darbības, bet aktieriem bija iespējams visu papildināt ar dažādiem knifiņiem.

Visvairāk izcēlās aktrise Marija Bērziņa, kurai pavāri ļāva ēdienu uzsildīt ar speciālu aparātu, ar kuru darbojoties un neizjūtot to, cik daudz jāsilda, ēdiens tiek sabojāts.

Paši aktieri ne tikai gatavoja ēdienu, bet arī piedāvāja viesiem baudīt tieši viņu stenda gatavoto rudens garšu buķeti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu