Liepājā ielikts pamatakmens koncertzālei «Lielais dzintars» (25)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dāvis Gūtmanis / LETA

Liepājā piektdien svinīgi ielikts pamatakmens daudzfunkcionālajai koncertzālei «Lielais dzintars», kuras būvniecība kopumā izmaksās 21,272 miljonus latu, informēja Liepājas domē.

Līdz ar pamatakmeni iemūrēts arī vēstījums nākamām paaudzēm par šodienas sapņiem un cerībām radīt Liepājas kultūras, arhitektūras un mākslas vērtību, 21. gadsimta vizītkarti.

Pamatakmens iemūrēšanas pasākumā piedalījās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, daudzfunkcionālā centra «Lielais dzintars» būvprojekta autoru Folkeru Ginki, daudzfunkcionālā centra «Lielais dzintars» projekta vadītāju Intu Dālderi, būvkompānijas» Merks» valdes priekšsēdētāju Oskaru Ozoliņu, daudzfunkcionālā centra «Lielais dzintars» projekta realizācijas daļas vadītāju Gati Griezīti un Liepājas Simfoniskā orķestra valdes locekli Uldi Lipski vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēja topošā mākslas un kultūras centra pamatakmenī.

«Pamatakmens ielikšana ir Liepājai un visai Latvijai īpaši nozīmīgs notikums.

Tas ir notikums, par ko esam sapņojuši pēdējos desmit gadus – par lielāko, greznāko, skanīgāko un mīlētāko dzintara graudu Baltijas jūras krastā.

[..] Tas ir objekts, kas ne tikai mainīs Liepājas pilsētas ainavu, bet mainīs arī mūsu domāšanu, nesot Liepājas vārdu pasaulē un pasaules elpu Liepājā. Esmu pārliecināts, ka pēc gadiem diviem te ne tikai uzstāsies pasaules līmeņa zvaigznes, bet arī dzims tādas,» pamatakmens likšanas pasākumā uzsvēra Sesks.

Savukārt Dombrovskis norādīja, ka Liepāja ir bagāta ar plašām kultūras tradīcijām un daudzfunkcionālais centrs «Lielais dzintars» kļūs par vietu, kur varēs pilnvērtīgi radīt un baudīt kultūras dzīvi.

Jau ziņots, ka 2013.gada 1. augustā, Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde svinīgi parakstīja būvniecības darbu un autoruzraudzības līgumus par koncertzāles «Lielais dzintars» būvniecību Liepājā. Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt par būvniecības darbiem ar uzņēmumu «Merks». Būvniecības darbi tiks veikti laika posmā no 2013.– 2015. gadam.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu