Valsts amatpersonas atraisās lēcienu fotogrāfijās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fotogrāfs Juris Kmins šo pirmdien atklājis foto izstādi - „Lēciena mācību stunda”, kas apskatāma Ministru kabineta ēkā. Fotogrāfs fiksējis Latvijā plaši pazīstamus cilvēkus, tostarp arī politiķus un valsts amatpersonas lēciena brīdī, kas bildes padara dzīvākas, savukārt fotografētos cilvēkus – atvērtākus, vēstīja LNT ziņas.

Reti kurš spēj palikt vienaldzīgs, redzot fotogrāfijas, kurās iemūžinātas patiesas emocijas.

Finanšu ministrs Andris Vilks ar budžeta portfeli rokās Finanšu ministrijā lēkājis aptuveni 20 reizes, līdz izdevās uzņemt foto izstādei „Lēciena mācību stunda”. „Fiziskā aktivitāte bija diezgan pamatīga. Tā bija ļoti saspringta diena, un tas sanāca ļoti labs veids, kā atpūsties,” izstādes atklāšanā sacīja Vilks.

Savukārt kultūras ministre Sarmīte Ēlerte lēkājusi pa vēl nepabeigto Gaismas pili, bet Rīgas mērs Nils Ušakovs lēkājis pa jumtu kaut kur Vecrīgā. Arīdzan bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis lēkāja, lai taptu neaizmirstams foto. Maizītis lēkāšanu īstenoja savā īpašumā pie Gaujas.

Arī citi nofotografētie lēkāja sev tuvās un pazīstamās vietās. Fotogrāfa Jura Kmina mērķis bijis atraisīt cilvēkus. „Liekas, kas tad tur - cilvēks vienkārši ir palēcies, bet, kad ieskatās tā dziļāk, tad var redzēt šīs emocijas, kas nolasās sejās, tad ir grafika, ko zīmē ķermenis, rokas un kājas,” atzina izstādes autors, fotogrāfs Juris Kmins.

Ne tikai politiķi un valsts amatpersonas, bet arī aktieri, sportisti, mūziķi un citi mākslinieki apskatāmi šajā fotogrāfiju izstādē līdz 23. novembrim.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu