Grupas «Astro`n`out» Māra un Goran Gora rudenī gatavo veselīgus ēdienus (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Dzīvesstila portāls «Sejas» 30. septembra pēcpusdienā devās ciemos pie Māras Upmanes-Holšteines un Jāņa Holšteina-Upmaņa, lai vērotu, kā mūziķi gatavo ēst un pavada savu ikdienu. Ēdiens tika gatavots no veselīgām rudenī pieejamajām dabas veltēm, lai Māra nesaslimtu un būtu gatava 8. novembra vakarā kāpt uz skatuves un kopā ar pielūdzējiem atzīmēt grupas «Astro`n`out» desmit gadu jubilejas svinības.

Pāris nolēma pusdienām pagatavot veselīgu biešu, kazas siera kārtojumu un vitamīniem bagātu sulu. Māra kā jau mājas saimniece gatavoja galveno pusdienu sastāvdaļu – kārtojumu, bet Jānis jeb dziedātājs Goran Gora ar sulas spiedi izspieda garšīgu, vitamīniem pilnu sulu.

Gatavošanu uzmanīgi no malas vēroja ģimenes mīlulis kaķis Tunka, kas uzraudzīja visu procesu un, sākot darboties sulas spiedei, nozuda zem galda.

«Jānītis pārsvarā taisa ēst, bet nav tā, ka es nekad netaisu, vienkārši pēdējā laikā man nepietiek laika. Nav tā, ka katru dienu esam mājās un varam cept karbonādes. Mums tieši pretējās durvīs dzīvo mana vecmāmiņa, kura apvainojas, ja neejam pie viņas ēst pusdienas. Arī šis fakts nenāk par labu manām ēst gatavošanas prasmēm,» smejas Māra.

Foto: Edgars Kalmēns

Pāris stāsta, ka viņiem patīk eksperimentēt ar ēdienu, garšām, garšvielām. Tomēr Māra atzīst, ka Goran Goram ir labāka garšas izjūta.

«Es varu sabojāt visu saldo ēdienu ar domu, ka vēl kaut kā trūkst, un pielikt klāt kļavu sīrupu, pateicoties kuram padaru saldo neēdamu. Reiz taisīju tiramisu kūku ar nepareizu sieru, sanāca sāļais tiramisu. Grūti bija sieru dabūt vēlamajā masā,» atklāj Māra.

Goran Gora piebilst, ka sievas izveidotais tiramisu bijis vairāk kā otrais ēdiens, nevis kā saldais, bet garšīgs un varētu kļūt par Māras pavārmākslas galveno recepti.

Foto: Edgars Kalmēns

Nereti ir tā, ka Māra gatavo ēdienu, garām iet Goran Gora un sāk komentēt, kas būtu jādara savādāk, Mārai liekas, ka nekas nav pareizi izdarīts, un viņa liek vīram pašam turpināt gatavot, ja jau viņš tik labi zina, kā jādara.

«Labāk pastāsti, no kurienes tev šī kārtojuma recepte, ja nemaldos, no restorāna «Burkāns» nošpikoji?» jautā Goran Gora.

«Nē, nē, tā nav, tu neko nezini, tur es pasūtīju šo ēdienu, jo jau zināju, kas tas ir. Es to, ja nemaldos, teātra restorānā pamēģināju pirmo reizi,» tā Māra.

«Un es to uzzinu tikai tagad? Ko tu darīji «Teātra» restorānā un ar ko biji?» smejas Goran Gora.

Foto: Edgars Kalmēns

Uz šiem jautājumiem Māra smejoties atbildēja: «Visu zināsi, ātri vecs paliksi!»

«Oriģinālā kazas siers nav jāputo kopā ar saldo krējumu, bet jāsamaisa, es klausu vīra ieteikumam un putoju. Man pašai liekas, ka putojot bojājas forma un es iegūšu nevis krēmu, bet mērci! Man neizdosies izveidot kārtas. Jānim negaršo kazas siers, tāpēc bieži šādu ēdienu negatavoju,» žēlojas Māra.

Dziedātāja lepojas, ka ir iemācījusi vīram ēst lietas, kuras viņam negaršo, piemēram, kabačus.

«Rudens jāsāk ar vitamīniem, tāpēc izdomāju šodien izspiest vitamīniem bagātu sulu no ķirbja, mango, mandarīniem un burkāniem, ideāla vitamīnu deva,» darbojoties ap sulas spiedi, skaidro Goran Gora.

Māra tikmēr uz šķīvīšiem kārto sagrieztās, novārītās bietes, tām pa virsu liek saputoto kazas sieru, kurš sajaukts ar saldo krējumu, uz saldā krējuma kārtas tiek liktas rukolas salātu lapas un redīsu lapiņas.

Pēc tam to visu atkārto un izveido vēl vienu katras sastāvdaļas kārtu.

«Mans talants ir ēdienu skaisti sakārtot uz šķīvīšiem un pasniegt. Lai viss izskatās vēl labāk, kā ēdamu dekoru uz šķīvjiem uzlikšu Baldonē audzētu arbūzu un meloņu šķēlītes. Tās izaudzēja vīra vecāki,» skaidro Māra.

Kamēr pāris veltīja laiku ēšanai un sarunām par turpmākajiem dienas plāniem, visā, sēžot uz galda maliņas, noraudzījās ģimenes mīlulis Tunka. Tiklīdz trauki tika novākti no galda, tā Tunka pieprasīja savu mīļošanās kārtu.

«Mēģinu tagad ļoti veselīgi ēst, pēc iespējas mazāk uzturēties ārā, ģērbjos silti, kā nekā visu laiku norit mēģinājumi grupas «Astro`n`out» desmit gadu jubilejas koncertam, kurš notiks veikala «Galleria Riga» otrā stāva autostāvvietā. Vēlos to sagaidīt teicamā veselības formā,» nobeidz Māra.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu