Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Grāmata: svaigēšana palīdz atbrīvoties no liekā svara un problēmām (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

«Apgāds Zvaigzne ABC» laidis klajā Metjū Kenija (Mattehew Kenney) un Amerikas latvietes Sarmas Melngailis grāmatu «Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam», informē izdevēji.

Svaigēšana ir diēta, kuras pamatā ir dabiski auguši savvaļas vai ar ekoloģiskām metodēm audzēti augļi, dārzeņi, rieksti, sēklas un graudi. Tāpat kā vegāni svaigēdāji uzturā nelieto nekādus dzīvnieku valsts produktus (izņemot medu un ziedputekšņus). Un pats galvenais - svaigās pārtikas sagatavošanā neviens produkts netiek termiski apstrādāts.

Termiski apstrādājot produktus, tie zaudē savu vērtību, smaržu, garšu, krāsu un tekstūru.

Ēdot svaigu pārtiku, cilvēks ir tuvāk zemei, jo uzņem dzīvus un dabiskus produktus. Ēdot dzīvu pārtiku, arī pats cilvēks jūtas dzīvs. Viņam piemīt nepārprotams mirdzums, no viņa plūst starojoša un pozitīva enerģija. Svaigēdāju viegli var pamanīt tādu cilvēku pūlī, kuri pārtiek no standarta kartupeļi-ar-kotleti diētas. Svaigas pārtikas ēšana palīdz bez pūlēm atbrīvoties no liekā svara un problēmām, piemēram, no slimībām un vēlmes pēc neveselīgas pārtikas. Svaigēšana var pozitīvi mainīt ikviena cilvēka dzīvi.

Sarma Melngailis un Metjū Kenijs ir Ņujorkas pirmā augstas klases svaigēšanas restorāna «Pure Food and Wine» dibinātāji. Kad abi pavāri bija atklājuši enerģijas un dzīvesprieka pieplūdumu un citas brīnišķīgās pārvērtības, ko sniedz svaigēšanas dzīvesstils, viņi savu aizraušanos pārvērta veiksmīgā biznesā, piedāvājot «raw food» ēdienus izvēlīgajai Ņujorkas publikai. Restorāns guva milzīgu popularitāti, pateicoties Sarmas un Metjū radītajām fantastiskajām receptēm, kuras ir apkopotas šajā bagātīgi ilustrētajā pavārgrāmatā. Tā palīdzēs jums pagatavot ēdienus un dzērienus, kas ne vien sniegs baudījumu garšas kārpiņām, bet arī veicinās vispārējo labsajūtu, ļaujot justies enerģijas un možuma pilniem. Turklāt abu autoru atklātie stāsti par dažkārt ērkšķaino ceļu uz svaigēdāja dzīvesstilu ir gan izklaidējoši un iedvesmojoši, gan arī ļoti vērtīgs uzziņas materiāls.

«Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam»
«Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam» Foto: publicitātes

Mārtiņš Rītiņš, restorāna «Vincents» šefpavārs, «Slow Food Riga» prezidents saka: «Sarma ir mans guru, piecu zvaigžņu meistare svaigēšanā. Ja vispār kaut kur ir dzīvu un dabisku ēdienu receptes, tad tās jūs atradīsiet šajā Sarmas grāmatā. Pēc šo ēdienu un dzērienu baudīšanas starosiet gan jūs, gan jūsu ķermenis. Jo Sarma pati staro. Turklāt kopā ar Sarmu virtuvē nekad nebūs par karstu.»

Par autoriem

Sarma Melngailis ir Amerikas latviete, kura dzimusi un augusi Bostonā. Pēc bakalaura grāda iegūšanas ekonomikā prestižajā Pensilvānijas Universitātē Sarma darbojās finanšu un privātā kapitāla investīciju sektorā Ņujorkā. 1999. gadā viņa sekoja savam patiesajam aicinājumam un pievērsās pavārmākslai, iegūstot grādu «French Culinary Institute» Ņujorkā. Viņai šobrīd pieder restorāns, divi populāri sulu un un svaigu uzkodu takeway veikali Ņujorkā un arī interneta veikals «One Lucky Duck», kur var iegādāties Sarmas un citu uzņēmumu ražoto eko produkciju un dabisko kosmētiku. Sarma aktīvi raksta par svaigēšanu, pārtikas industriju un politiku savā emuārā «Raw Blog». Sarmas sniegums svaigēšanas, vegānisma un dzīvnieku tiesību veicināšanā ir augsti novērtēts arī Latvijā.

www.facebook.com/sarmamelngailis

Restorāns «Pure Food and Wine» ir divreiz pieminēts «New York Magazine» 100 labāko restorānu sarakstā un piecus gadus pēc kārtas iekļauts žurnāla «Forbes» «All Star New York Eateries». Tā pastāvīgo klientu vidū ir tādas personības kā bijušais ASV prezidents Bils Klintons, kino aktieri Aleks Boldvins un Keitija Holmsa un rokgrupas «Metallica» dalībnieki.

Metjū Kenijs ir restorāna līdzdibinātājs. 1994. gadā žurnāls «Food & Wine» viņu iekļāva 10 labāko jauno šefpavāru sarakstā. Viņš ir sarakstījis arī grāmatas «Matthew Kenney's Mediterranean Cooking», «Big City Cooking» un «Raw Desserts».

Vairāk informācijas šeit:

www.purefoodandwine.com

Raksts «Anglo Baltic News ABN» latviešu valodā par Sarmu un viņas restorānu

No angļu valodas tulkojusi Inguna Peniķe.

Nepalaid garām!

Uz augšu