Kele Okereke pārsteigts par izslēgšanu no "Bloc Party"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu rokgrupas "Bloc Party" paziņojums par jauna solista meklēšanu līdzšinējo līderi Keli Okereki (Kele Okereke) pārsteidzis nesagatavotu, vēsta "Contactmusic". "Es nezinu, ko par to domāt. Daļēji man par to nāk smiekli, bet daļēji es jūtos pārsteigts," savā blogā raksta Okereke.

"Mani interesē, kādas būs "Bloc Party" solistu kandidātu noklausīšanās? Nez vai viņi man ļaus sēdēt žūrijā, lai es varētu būt viens no tiesnešiem Tairas Benksas stilā?" raksta mūziķis.

Atgādinām, ka britu rokgrupas "Bloc Party" ģitārists Rasels Lisaks paziņojis, ka grupa meklē jaunu solistu, jo līdzšinējais līderis Kele Okereke aizgājis no grupas, pilnībā pievēršoties solokarjerai.

Grupa jau 2009.gadā paziņoja par pārtraukumu savā darbībā, lai ļautu Okerekem netraucēti strādāt pie soloalbuma "The Boxer", kas iznāca pagājušā gadā.

Jauni minējumi par "Bloc Party" nākotni uzjundīja aprīlī, kad grupas ģitārists Rasels Lisaks apstiprināja plānus sākt jauna albuma ierakstu, taču Okereke tajā pašā laikā izteicās, ka neko par to nezina. Šomēnes Okereke atzina, ka nav pārliecināts, vai vēl joprojām ietilpst grupā.

"Es ceru, ka es neesmu atlaists.

Es patiešām nezinu, kas notiek, jo mēs kādu laiku neesam runājuši un man ir mazliet bail prasīt," sacīja dziedātājs.

Savukārt Lisaks intervijā britu mūzikas žurnālam NME tagad izteicies, ka grupas biedriem apnicis gaidīt Okerekes atgriešanos, tāpēc nolemts meklēt jaunu solistu.

"Nav nekāds noslēpums, ka Kele ir diezgan aizņemts ar savu solokarjeru, un izskatās, ka viņš ar to nodarbosies ilgāk. Mēs pārējie trīs vēlamies sanākt kopā un taisīt mūziku. Mēs runājām par instrumentālu ierakstu, bet tagad izskatās, ka mēs varētu arī sameklēt kādu dziedātāju, lai izlaistu pienācīgu mūziku un spēlētu koncertus," stāstīja Lisaks.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pārējiem grupas biedriem nav nekādu nesaskaņu ar Okereki.

"Mums vēl joprojām ir viens un tas pats menedžments un tamlīdzīgi, tā ka viņš varbūt arī zina, varbūt arī ne. Viņš nodarbojas ar savām lietām, un mēs vēlamies spēlēt kopā, līdz ar to nav gluži tā, ka mēs viņam kaut ko aiz muguras perinām. Es neesmu runājis ar Keli vairākus mēnešus, laikam kopš festivāliem. Bet nav nekādu nesaskaņu," sacīja Lisaks.

Pēdējais "Bloc Party" albums "Intimacy" iznāca 2008.gadā, grupai attālinoties no tradicionālā rokmūzikas skanējuma un izmantojot elektroniskas un netradicionālas mūzikas elementus.

2005.gadā iznākušais "Bloc Party" debijas albums "Silent Alarm" izpelnījās jūsmīgas kritiķu atsauksmes, platīna ieraksta statusu un virkni balvu, tostarp NME 2005.gada labākā albuma statusu.

Atzinību izpelnījās arī 2007.gadā iznākušais grupas otrais albums "A Weekend in the City", kas pārdots vairāk nekā vienā miljonā eksemplāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu