Sākas Maikla Džeksona nonāvēšanas lietas iztiesāšana

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosā pirmdien sāksies Maikla Džeksona nonāvēšanas lietas iztiesāšana, kurā tiesas priekšā par popzvaigznes nogalināšanu aiz neuzmanības stāsies viņa bijušais ārsts Konrāds Marijs.

Zvērināto atlase noslēdzās piektdien, izvēloties septiņus vīriešus un piecas sievietes vecumā no 32 līdz 57 gadiem.

Atsaucoties uz zvērināto atlases anketām, kas tika publiskotas pēc viņu izraudzīšanās, tīmekļa vietne "TMZ entertainment" vēsta, ka Marija likteni lems seši baltie, pieci latīņamerikāņi un viens afroamerikānis.

Zvērināto vidū ir cilvēki ar augstskolas izglītību un koledžas izglītību. Puse no viņiem kādreiz bijuši Džeksona vai Džeksona ģimenes fani.

Kāda 54 gadus veca sieviete savā anketā norādījusi, ka jaunībā mīlējusi Džeksona mūziku, bet kāds cits no zvērinātajiem atzīmējis, ka Džeksons bijis "apdāvināts mākslinieks".

Papildus 12 zvērinātajiem izvēlēti arī seši potenciālie viņu aizstājēji gadījumā, ja kāds no sākotnējā sastāva izkrīt.

Jau ziņots, ka Džeksons bija nolīdzis Mariju kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Kā apliecināja tiesu medicīnas ekspertīze, Džeksons mira no dažādu spēcīgu medikamentu sajaukuma, ko Marijs viņam bija injicējis, lai mūziķis varētu aizmigt. Vēlāk izmeklētāji atzina, ka Džeksons ticis nonāvēts.

Lietas iztiesāšanai bija jāsākas jau martā, bet tā tika divreiz aizkavēta.

Kā ziņots, augusta beigās Marija advokāti lūdza tiesu izolēt zvērinātos tiesas prāvas laikā, lai mediji neietekmētu viņu lēmumu. Tomēr Losandželosas Augstākās tiesas tiesnesis Maikls Pastors lēma, ka zvērināto izolēšana nav nepieciešama, uzskatot, ka zvērinātie spēj ignorēt lietas atspoguļojumu medijos.

Pēc aizstāvības puses lūguma noraidīšanas advokāti vērsās apelāciju tiesā, lūdzot lēmumu grozīt un arī apturēt zvērināto atlasi, kamēr tiek nolemts, vai nepieciešama zvērināto izolēšana, taču arī Kalifornijas otrā apgabala apelāciju tiesa šo lūgumu noraidīja.

Marijs savu vainu apsūdzībā par mūziķa nonāvēšanu aiz neuzmanības nav atzinis, taču, ja viņu atzīs par vainīgu, kardiologam draud līdz pat četriem gadiem cietumā.

Ārsts nav noliedzis, ka devis Džeksonam medikamentus, bet noliedz, ka būtu pametis savu pacientu liktenīgajā brīdī.

Gaidāms, ka Marija advokāts apgalvos, ka Džeksons pats ieņēmis lielāku zāļu devu brīdī, kad Marijs izgājis no viņa istabas, un tieši tas novedis pie letāla iznākuma.

Tiesas sēde tiks pārraidīta tiešajā ēterā, bet tiesnesis Pastors ir solījis zvērinātajiem, ka viņi nevienā brīdī netiks "ne fotografēti, ne filmēti, ne citādi ierakstīti".

"Mēs jūsu privātumu uztveram nopietni," uzsvēra tiesnesis.

Tiesas sēdes laikā tiks garantēta stingra apsardze, gaidāma plaša mediju uzmanība un fanu pūļi.

Tomēr daži Džeksona atbalstītāji uzskata, ka spriedums šajā lietā jebkurā gadījumā būs neapmierinošs, jo apsūdzētajam augstākais var tikt piespriesti tikai četri gadi cietumā.

"Es uzskatu, ka, neskatoties uz iznākumu, tiesa būs liela vilšanās," atzīmēja Maikla Džeksona fanu kluba vadītājs.

Gaidāms, ka tiesas sēdi apmeklēs arī Džeksona māte un tēvs un vairāki citi radinieki, kuru starpā valda spriedze par 8.oktobrī Kārdifā, Lielbritānijā plānoto Džeksona piemiņas koncertu "Michael Forever Tribute".

Tajā plāno piedalīties Džeksona māte un māsa Latoija, tomēr pret pasākumu iebilst viņa brāļi Rendijs un Džermeins, kā arī vairāki popmūzikas ikonas fanu klubi.

Koncerts norisināsies vienā laikā ar Marija lietas iztiesāšanu, kas, visticamāk, ilgs četras līdz sešas nedēļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu