Sieviešu mīlulis Andris Bulis reālajā dzīvē ir kārtīgs ģimenes cilvēks (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Harizmātisks, sieviešu mīlulis, raksta dzeju, brīvajos brīžos ar dēlu spēlē šahu, tā dažos vārdos varētu raksturot latviešu aktieri Andri Buli. Daudzi brīnās, kāpēc talantīgais aktieris nespēlē uz kādas no lielo teātru skatuvēm, tikmēr aktieris filmējas krievu mākslas filmā, pašmāju vasaras karstākajā seriālā «Viņas melo labāk» un gatavojas monoizrādes «Face Book. Post Scriptum» pirmizrādei.

Andri, visa vasara pagāja vienā lielā skrējienā, jo filmējies gan skatītāju jau iemīļotajā seriālā «Viņas Melo labāk», kur atveidoji uzņēmēju un netīro darījumu plānotāju Māri, gan Krievijas mākslas filmā. Iespējams, pateicoties seriālam «Viņas melo labāk», latviešu skatītāji tevi vairāk iepazina kā aktieri, kurš var lepoties ar teicamu aktiermeistarību?

Jā, «Viņas melo labāk» ir mans pirmais šāda veida TV latviešu seriāls, kurā filmējos. Es saprotu, ka darbs pie šī seriāla vēl nav beidzies. Seriāla filmēšana ir apturēta tādēļ, ka ir citi seriāli, kas jāparāda. Pēdējā informācija, ko esmu dzirdējis no seriāla producenta, ka filmēšana turpināsies. Man arī patīk scenārijs, kas ir diezgan tuvs ikdienai. Tēmas brīžiem liekas banālas, bet tās ir aktīvas.

Kad sāku filmēties šajā seriālā, nebiju gaidījis, ka būs tik liela interese no skatītājiem. Man jāatbild uz ļoti daudzām skatītāju vēstulēm un man par to ir liels prieks.

Aktieris Andris Bulis ar saviem krievu kolēģiem no filmas "Ģed 005/Vectēvs 005" - dziedātāju Jūliju Proskurjakovu, aktrisi Oļesju Sudzilovsku, kā arī armēni Hrantu Tokhatjanu
Aktieris Andris Bulis ar saviem krievu kolēģiem no filmas "Ģed 005/Vectēvs 005" - dziedātāju Jūliju Proskurjakovu, aktrisi Oļesju Sudzilovsku, kā arī armēni Hrantu Tokhatjanu Foto: facebook.com

Esam nofilmējuši 40. sērijas un kad seriālā sākās pats interesantākais, tad filmēšana bija jāpārtrauc. Seriāla «Viņas melo labāk» šīs sezonas pēdējā sērija noslēdzās ar sižetu, ka Konrādu izlaiž no cietuma. Ja nemaldos viņš paliek kopā ar Jolantu (šī jauniete seriālā bija Māra simpātija;-red.piez.) un es palieku bešā. Taču tas ir tikai sākums. Turpinājums solās būt interesants.

Cilvēki uz ielas nākuši klāt un aizrādījuši, ka nevar tā uzvesties un darīt ar meitenēm, kā seriālā to dara Māris. Tas nozīmē, ka labi spēlēju. Un manu draugu meitiņa pateica, ka nav zinājusi, ka esmu tāds «maita«. Man tāda profesija, ja es varu pārliecinoši tēlu radīt un parādīt. Mani pārsteidza, ka draugi, kuriem ir pāri par 40 gadiem un kuri ir biznesā, turklāt viņi nav aktīvi seriālu skatītāji, izteica savu vērtējumu, kas bieži vien bija kritisks. Viņi man stāstīja, ka biznesā tā nedara un nerunā. Tas nozīmē, ka viņi bija skatījušies seriālu un sekojuši līdzi.

Šovasar arī paralēli filmējos krievu pilnmetrāžas mākslas filmas «Ģed 005/Vectēvs 005» turpinājumā. Es atveidoju krievu diplomātu, kurš no Armēnijas diplomātiskā korpusa pārcelts uz diplomātisko korpusu Latvijā.

Andris Bulis ar savām slavenajām krievu kolēģēm
Andris Bulis ar savām slavenajām krievu kolēģēm Foto: facebook.com

Krievijā jau 15. augustā bija filmas pirmās daļas pirmizrāde. Tagad esmu ceļā uz Armēniju, kur arī pats piedalīšos šīs filmas pirmizrādē, jo uz Krievijas pirmizrādi netiku.

Filmēšanas darbi norisinājās tepat Rīgā un šajā filmā iesaistīti daudzi latviešu aktieri – Ģirts Ķesteris, Ivars Kalniņš, Normunds Laizāns, Maija Doveika un ļoti daudzi sabiedrībā populāri cilvēki. Filmēšana norisinājās vienlaikus ar «Jauno vilni». Pa Rīgu klejoja dažādas zvaigznes, ka nevarēju pat atšķirt vai seriāla aktieris, vai no «Jaunā viļņa«!?

Ja vienā seriālā esi ļaunais Māris, tad jau citā diplomāts.

Jā, vienā draudēju ar pistoli, bet otrā dziedāju krievu himnu. Tas bija interesanti. Man ļoti patika, ka krievu producenti ļoti veiksmīgi sadarbojās ar latviešu producentiem. Tādēļ visu varēju apvienot, kad vienā seriālā bija brīvs, tad filmējos otrā. Vienam manam varonim bija jābūt bārdainam, bet otram skūtam.

TV3 seriāla "Viņas melo labāk" varoņi - Andris Bulis jeb Māra lomas atveidotājs un Lauris Dzelzītis jeb Arvis
TV3 seriāla "Viņas melo labāk" varoņi - Andris Bulis jeb Māra lomas atveidotājs un Lauris Dzelzītis jeb Arvis Foto: TV3 publicitātes foto

«Viņas melo labāk» filmējies kopā ar lieliskām aktrisēm. Filmēšanas laukumā visi bijāt kā viena liela ģimene?

Man ir grūti atbildēt uz šo jautājumu, jo es ļoti bieži tikos ar aktieriem, ar kuriem man bija kopā jāspēlē. Taču visi kopā nekad nebijām. Man liels prieks, ka spēlēju kopā ar aktieri Lauri Dzelzīti, kurš seriālā atveido manu draugu un darījumu partneri Arvi. Prieks par meitenēm. Zinu, ka dažas meitenes ir ļoti jaunas, tikko pēc augstskolas. Karīnai Tatarinovai un Evijai Skultei jau pieredze, bet domāju, ka seriāla filmēšana mums visiem bija labs treniņš, ja skatās uz to no profesionālā viedokļa. Jā, arī popularitāte ir augusi. Man diemžēl nebija neviena kadra kopā ar Juri Hiršu un Arti Robežnieku, lai gan es labprāt to gribētu.

Tās epizodes, kas bija jāspēlē, man sagādāja lielu baudījumu, jo varēju gan draudēt, gan šaut, gan kauties.

Andris ar savu seriāla simpātiju Jolantu, ko seriālā "Viņas melo labāk" atveido jaunā aktrise Alise Polačenko
Andris ar savu seriāla simpātiju Jolantu, ko seriālā "Viņas melo labāk" atveido jaunā aktrise Alise Polačenko Foto: TV3 publicitātes foto

Tagad aktieri Andri Buli uz ielas meitenes dēvē par Māri?

Reti, bet gadās. Jaunāka gada gājuma meitenes, kas vēl uz skolu iet, garām ejot, bļauj: «Māri!» Man prieks, ka cilvēkiem nav vienalga. Agrāk es uzskatīju, ka latviešu publika ir diezgan kūtra uz ielas. Man tikai kundzītes gados varēja pateikt, ko viņas domā par teātra izrādēm, bet šobrīd tieši jaunieši ir kļuvuši aktīvi. Man patīk sociālajos tīklos komunicēt ar jauniešiem. Tā kā tagad gatavojos jaunajai izrādei, tad biežāk ieskatos feisbuka lapā. Atbildu uz vēstulēm.

Redz, meiteņu vidū kļuvis populārs, izkonkurēsi sieviešu mīluli, par seksīgāko latviešu aktieri dēvēto Ģirtu Ķesteri?

Nē, es neuzskatu, ka tas ir jādara! Es taču galu galā seriālā spēlēju slikto.

Tagad, kad seriāla sezona noslēgusies, tu jau ķeries klāt jaunam teātra projektam.

Šoreiz kopā ar režisori Gaļinu Poļiščuku privātajā mākslas telpā «64 krēsli» top monoizrāde «Face Book. Post Scriptum». Es būšu Tomass Bertāns. Savam atveidotajam varonim esmu jau izveidojis feisbuka profilu.

Tu šobrīd esi brīvmākslinieks, bet vai neesi domājis par atgriešanos uz lielās skatuves un kļūt par kāda teātra štata aktieri?

Es nevienu brīdi neesmu teicis nē. Bija piedāvājums no režisora Mihaila Gruzdova spēlēt uz lielās skatuves Krievu drāmas teātrī, bet diemžēl tā sanāca, ka vajadzēja no tā atteikties, jo vienlaikus sāku strādāt pie monoizrādes un vēl bija seriāla filmēšana. Taču es nekad neesmu atmetis domu spēlēt uz lielās skatuves. Es ceru, ka vēl neesmu nospēlējis pēdējo lielo izrādi. Es ceru.

Jolanta un Māris - seriāla "Viņas melo labāk" mīlnieki!
Jolanta un Māris - seriāla "Viņas melo labāk" mīlnieki! Foto: TV3 publicitātes foto

Taču būt brīvmāksliniekam ir savas priekšrocības, jo vari iesaistīties projektos, kas pašam tīkami.

Es neesmu nevienā štatā un neesmu piesaistīts nevienam teātrim. Zinu, ka daudziem teātriem tas nav izdevīgi un viņi to nepiekopj. Līdz ar to ir savādākas izmaksas un ar to aktieri nevar rēķināties. Uzskatu, ka šajā laikā cilvēki var vienoties pilnīgi par visu. Mans kolēģis, kurš filmējas krievu filmā arī nebija no konkrēta teātra, bet spēlēja septiņās dažādās izrādēs. Viņš paspēja uz visām izrādēm Krievijā, kā arī paguva filmēties.

Es nedomāju, ka mazajā Latvijā ir tik daudz to teātru un tik daudz to filmēšanu, ka nav iespējams visu savienot. Viss ir atkarīgs no cilvēku vēlmes un diemžēl no abpusējas vai trīspusējas. Tiklīdz ir trīs dažādi savstarpēji nekonkurējoši projekti vai kāds negrib un kādam ir iebildumi, ir grūti. Es uzskatu, ka mākslā nav valodas, mākslā nav rasims, jo māksla dod iespēju komunicēt jebkurā veidā un ar jebkuriem cilvēkiem. Ir tikai jābūt gribēšanai!

Es saprotu, ka darba ir daudz un mūsdienu cilvēks nemaz nevar bez darba, taču kā ar mājas darbiem, vai Andris Bulis ir saimniecisks?

Grīdu protu mazgāt, naglu varu iedzīt, bet ēst negatavoju. Droši vien, ja vajadzētu, tad jau gatavotu. Esmu trīs gadus dzīvojis kopmītnēs, kad no Salacgrīvas pārcēlos uz dzīvi Rīgā. Tajā laikā iemācījos brīnišķīgi gatavot, jo apstākļi piespieda.

Jā, Andris Bulis mājās ir normāls cilvēks – lēns un mierīgs, daudz lasa un nerunā. Iet uz filmām un spēlē futbolu, skatās hokeju. Pavisam citāds nekā uz skatuves.

Andris Bulis prezentē savu jaunāko veikumu - monoizrādi «Face Book. Post Scriptum»
Andris Bulis prezentē savu jaunāko veikumu - monoizrādi «Face Book. Post Scriptum» Foto: Edgars Kalmēns

Cik ilgi jau dzīvo laulībā?

Jau devītais gads.

Tā ir meistarība tik ilgus gadus kopā būt.

Jā, tāds laiks, tāds temps. Teikšu godīgi, ka tas nav viegli. No visa tā trakā skrējiena vismazāk laika paliek ģimenei, kas pelnījusi to visvairāk. Jautājums, cik mēs esam stipri, lai to izturētu?

Kāpēc pēdējo gadu laikā ar sieviņu Ilzi reti apmeklējat saviesīgus pasākumus, kāpēc kopā neizejat sabiedrībā?

Teikšu godīgi, es neesmu liels saviesīgu pasākumu cienītājs. Ja arī kaut kur aizeju, tad uz pasākumu skrienu tūlīt pēc filmēšanas. Savukārt vasarā kundze bija laukos. Diez vai viņai ir vērts braukt uz Rīgu, lai stundu pastāvētu kādā pasākumā? Otrkārt, viņa nav tāda, kurai patīk populāras lietas un saviesīga dzīve. Viņai labprātāk patiktu, ja es tajā laikā būtu līdzās mājās.

Klāt rudens un Andris priecīgs, ka atkal burtiņi virknējas dzejas rindās
Klāt rudens un Andris priecīgs, ka atkal burtiņi virknējas dzejas rindās Foto: Edgars Kalmēns

«Viņas melo labāk» biji draisks sieviešu mīlētājs. Vai sieva nav greizsirdīga, ka TV ekrānā un uz skatuves atveido kaislīgu mīlnieku?

Viņa ļoti skaidri nodala, kas ir darbs un kas nav darbs. Viņa pati šovasar redzēja, kā es pārvietojos no viena filmēšanas laukuma uz otru, kā es naktīs mācījos tekstu. Domāju, ka viņa ir rūdīta un normāli reaģē uz šīm lietām. Citreiz iesaka, ko man pamainīt un uzlabot konkrētajā lomā. Mēs ļoti daudz diskutējam. Viņa man teikusi: «Zilo kreklu nepērc, jo pēc Māra izskaties!«

Sievai ļoti interesēja krievu projekts, kurā es filmējos, jo viņa vienu daļu aktieru pati pazīst, jo iepriekš bija tikusies. Kad esmu filmējies lielos projektos, arī sieva bijusi filmēšanas laukumā.

Dēls Markuss jau pieaudzis, kļuvis patstāvīgs?

Šoruden uzsāka mācības 3. klasē.

Dēlam noteikti nepieciešama tēva uzmanība. Vai izdodas būt tēvam uz pilnu slodzi?

Cik varu, tik cenšos. Mēs daudz runājam, bet viņš brīnišķīgi saprot, ka šobrīd ir tāda situācija, ka tik daudz jāstrādā. Viņš tiek ņemts līdzi uz filmēšanu. Šajā vasarā viņš ļoti daudz redzēja.

Vai vēlies, lai dēls iet tēva pēdās un kļūst par aktieri?

Andris Bulis ar sieviņu Ilzi un dēliņu Markusu 2012. gada vasaras mūzikas festivālā "Positivus"
Andris Bulis ar sieviņu Ilzi un dēliņu Markusu 2012. gada vasaras mūzikas festivālā "Positivus" Foto: Santa Sergejeva

Dēls man visu ko dara. Spēlē ģitāru un zīmē. Viņam šobrīd patīk zīmēt komiksus. Arī pats savulaik esmu zīmējis komiksus un tagad rādu viņam, kā man tas ir sanācis. Es viņu vedu uz basketbola un tautas deju nodarbībām. Mēs abi sacenšamies šahā. Man tētis iemācīja spēlēt šahu un gribu to nodot dēlam. Uzskatu, ka šahs ir brīnišķīga spēle un lieliska laika pavadīšana, sarunājoties, un, tajā pat laikā domājot.

Esi sarakstījis jau divas dzejas grāmatas - «Mans ego» un «Pieturas». Vai šobrīd, kad ir tik daudzi darbi darāmi, ir laiks jaunām dzejas rindām?

Tagad, kad rudens klāt, atkal kaut kas ir sācis vērties vaļā. Šad tad kaut ko feisbukā ierakstu. Man prieks, ka atkal tie burtiņi veļas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu