«Sinfonietta Rīga» atklās astoto koncertsezonu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20.septembrī Lielajā ģildē Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» diriģenta Normunda Šnē vadībā atklās astoto koncertsezonu, informē «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane. Sezonas atklāšanas koncertā orķestris tiksies ar spožo un ārvalstīs plaši koncertējošo vijolnieci Evu Binderi un koncertprogrammā izskanēs trīs spilgti, atšķirīgi un spēcīgi uzrunājoši skaņdarbi - Albana Berga «Liriskā svīta», Ludviga van Bēthovena Ceturtā simfonija un Magnusa Lindberga Vijolkoncerts.

Binderes starptautiskajā mūzikas arēnā uzkrātā pieredze ir lielisks atspēriena punkts jaunās sezonas sākumam. Vijolnieces smalkais šarms un aizrautība iepriecinās klausītājus Somijas komponista Magnusa Lindberga Vijolkoncertā. Skatītāju sajūsmu Lindberga Vijolkoncerts «Sinfonietta Rīga» un Binderes izpildījumā izpelnījās jau Cēsu Mākslas festivālā 2012.gada vasarā, minēja Freimane.

Savukārt Berga «Lirisko svītu» jau kopš radīšanas brīža ir pavadījusi mistērijas un noslēpumu aura. Darbā skaidri nojaušama izsmalcināta un trausla emocionalitāte, kas pierāda - no 20.gadsimta mūzikas nav jābaidās. «Sinfonietta Rīga» sezonas atklāšanas koncertu noslēgs viena no Vīnes ģēnija Bēthovena skaistākajām simfonijām - Ceturtā simfonija.

Septiņos koncertēšanas gados orķestris «Sinfonietta Rīga» ieguvis stabilu un neatlaidīgu sekotāju loku, par ko liecina vēl pirms sezonas sākuma jau pilnībā izpārdotais koncertu abonements.

Atgriežoties Latvijas koncertdzīvē pēc starptautiskos festivālos pavadītās vasaras, orķestris «Sinfonietta Rīga» saviem klausītājiem ir sagatavojis muzikāli aizraujošu un pārliecinošu sezonu. Astotā koncertsezona piedāvās pārbaudītas un klausītājiem ierastas vērtības, līdztekus turpināsies arī radošie meklējumi laikmetīgās mūzikas laukā. Eiropas Savienības projekta «New Music: New Audiances» laikā tiks meklētas jaunas koncertformas un pārkāptas ierastās akadēmiskās mūzikas izpildīšanas tradīcijas.

Oktobris «Sinfonietta Rīga» klausītājiem nesīs vairākus jaunumus - pirmo reizi Latvijā izskanēs mūsdienu spāņu komponista Fransisko Kolla mūzika un «Sinfonietta Rīga» atskaņos pavisam jauna žanra darbu - tviteroperu. Savukārt novembrī orķestris uzstāsies Frankfurtē Eiropas Centrālās bankas organizētajās «Eiropas kultūras dienās 2013» kopā ar Latvijas Radio kori un slaveno čellisti Kristīni Blaumani.

«Sinfonietta Rīga» sezonas atklāšanas koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19, un biļetes uz to var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu