Ideju konkursā par Tabakas namu saņemti 12 pieteikumi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kultūras ministrijas rīkotajā ideju konkursā par Radošā kvartāla Miera ielā attīstību iesniegti kopumā 12 pieteikumi, informē Andris Saulītis, Kultūras ministres preses sekretārs.

Konkursa žūrijas komisijas pirmajā sēdē apstiprināti saņemtie pieteikumi un sākta darbu izvērtēšana. Darbu atvēršanas laikā komisija konstatēja, ka viens iesniegtais pieteikums neatbilst konkursa prasībām, tomēr žūrijas komisija nolēma ar to iepazīties, bet nevērtēs.

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte uzskata, ka vērā ņemamā atsaucība norāda uz lielo kultūras un radošo industriju potenciālu Latvijā.

"Esmu pārliecināta, ka konkursa rezultātā iegūsim labu rezultātu un vīziju, kā attīstīt telpu spēcīgai radošo industriju sinerģijai. Konkursa dalībnieku atsaucība liecina, ka Tabakas nams tiek vērtēts kā piemērota vieta kultūras aktivitātēm," norāda kultūras ministre.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Dripe teic, ka par iesniegto pieteikumu skaitu ir „gandarījums, jo patiesībā ir sarežģīti konkursa nosacījumi, kas paģērē veidot komandu no idejām bagātiem cilvēkiem, komerciāli domājošiem cilvēkiem un tādiem, kas spēj radīt telpisko vīziju”.

Kvartālu paredzēts attīstīt kā daudzfunkcionālu un inovatīvu kultūras un radošo industriju pārstāvju mājvietu, radošās uzņēmējdarbības telpu, kultūras un radošās izglītības telpu, kā arī sabiedrībai kopumā atvērtu un pieejamu kultūras un radošuma telpu, tā pildot sociālu un dzīves kvalitāti uzlabojošu funkciju. Konkursā savu ideju varēja iesniegt jebkura juridiska vai fiziska persona vai to grupas.

Idejas izvērtēs žūrijas komisija

Iesniegtās idejas izvērtēs žūrijas komisija, kuras priekšsēdētājs ir arhitekts Jānis Dripe. Žūrijas komisijas darbā piedalīsies kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore Dace Melbārde, VAS „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars un valdes locekle Inese Odiņa-Laizāne, nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle, un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieka p.i. Gvido Princis. Konkursa komisija plāno pieaicināt ārvalstu ekspertus – gan no Igaunijas Kultūras ministrijas, ar kuru izveidojusies cieša sadarbība radošo industriju jomā, gan no citām valstīm. Komisijas pirmajā sēdē apstiprinātas arī izmaiņas tās sastāvā VA „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” Projektu investīciju nodaļas vadītāja Viestura Zepa vietā apstiprināta aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas dizains un radošās nozares projektu vadītāja Zane Biteniece, bet Valsts Kultūrkapitāla fonda direktora Edgara Vērpes vietā žūrijā būs fonda padomes priekšsēdētāja Gundega Laiviņa.

Ideju konkursa balvu fonds ir 6000 latu: 1. vietai tiks piešķirti 3000 latu, otrajai 2000 latu, bet trešajai attiecīgi 1000 latu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu