Hermanis par nacionāliem radikāļiem, kas veic tīrīšanas kultūras iestādēs (47)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes pēctecim prognozē grūtības izskaidrot Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadības iecelšanu.

«Nākamajam ministram būs sarežģīts uzdevums - izskaidrot pārējai pasaulei, kāpēc Latvijas Nacionālās operas vadība uzticēta piensaimniecības speciālistei. Nebūs viegli,» pauda Hermanis.

Viņš norāda, ka nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir jāsaprot, ka «hunveibinu metodes neiederas 21.gadsimta Eiropā».

«Ja Žagars ir slikts vadītājs, tad viņš jānomaina ar civilizētām metodēm un ievērojot labas pārvaldības procedūras. Pretējā gadījumā

Latvija var nokļūt Ungārijas situācijā, kur jau otro gadu nacionālie radikāļi veic tīrīšanas kultūras iestādēs, vadoties no ideoloģiskiem apsvērumiem

, jeb kā 1949.gadā to sauca - cīņu pret kosmopolītiem. Ungārija šobrīd nonākusi starptautiskajā izolācijā. To boikotē visi pasaules mākslinieki. 2014.gadā Rīga varētu nokļūt pazemojošā situācijā. To nevaram pieļaut,» uzskata Hermanis.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes demisiju. Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri.

Dombrovskis aicina nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu, kā arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu