Opolais un Nelsona mazā meitiņa runā jau trīs valodās. Operas zvaigzne par ģimeni (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Pasaulslavenā operas zvaigzne Kristīne Opolais šobrīd ar meitiņu Adriānu Annu, kas dzimusi laulībā ar izcilo latviešu diriģentu Andri Nelsonu, viesojas dzimtajā Latvijā. Mazulītei ir gads un astoņi mēneši, un māmiņa Kristīne priecājas, ka meitiņa jau runā ne tikai latviešu, krievu, bet sākusi runāt arī angļu mēlē.

Operdziedātāja Kristīne Opolais un diriģents Andris Nelsons
Operdziedātāja Kristīne Opolais un diriģents Andris Nelsons Foto: LETA/Agnese Gulbe

Slavenā mākslinieku pāra prioritāte – meitiņa

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Kristīne Opolais atklāj, ka radusies iespēja pabūt nedēļu mājās Latvijā. «Tad vēl ir paredzēti vairāki braucieni no Rīgas pie vokālā pedagoga uz Amsterdamu. Es nekad neaizmirstu aizbraukt pie vokālā pedagoga. Mājās esot, kā parasti, samainu koferus, apģērbu, notis un atkal dodos ceļā. Tikko man beidzās ilga tūre kopā ar vīru Andri Nelsonu. Bijām vairākās Eiropas pilsētās – Šveicē, Itālijā un Vācijā. Mazulīti neņēmām sev šoreiz līdzi, jo, braucot tūrēs, to nevar darīt. Mēs katru dienu mainām pilsētas, un meitiņai tas būtu diezgan sarežģīti, bet mazulīte vienmēr ar auklītēm brauc līdzi, kad man ir operas iestudējumi. Mums divas auklītes: kad ir mēģinājumu process, ir ļoti sarežģīti pievērst meitiņai uzmanību tik, cik gribētos un cik bērnam vajag, kad viņš attīstās. Un tieši šobrīd ir tas laiks, kad meitiņa ļoti ātri attīstās un sāk runāt. Viņas pirmā valoda bija angļu valoda, un tagad runā gan latviski, gan krieviski. Tā ka mums jau ir trīs valodas. Es pati par to brīnos. Droši vien tā ir jaunā paaudze, un mums grūti to aptvert un saprast, jo mēs tādi nebijām un arī nevarējām būt, jo tie bija citi laiki. Katram laikam ir savi plusi un mīnusi. Cerams, ka meitiņu mazāk interesēs modernās tehnoloģijas un internets, jo gribas, lai bērns vairāk garīgi attīstās. Grūti iedomāties, ka varētu būt citādi, jo mēs abi ar Andri nodarbojamies ar mākslu un meitiņa tomēr redz un dzird mūziku, tādēļ ceru, ka viņa pareizi domās un attīstīsies. Protams, meitiņa manā un Andra dzīvē ir galvenais,» atklāj operas dīva.

Operas dīvai grūti, kad meitiņas nav līdzās

Opolais un Nelsons ir pāris gan dzīvē, gan uz skatuves abi darbojas tandēmā
Opolais un Nelsons ir pāris gan dzīvē, gan uz skatuves abi darbojas tandēmā Foto: LETA/Gatis Dieziņš

Operdziedātāja piekrīt, ka ne jau kvantitātei, bet ar bērnu pavadītā laika kvalitātei ir nozīme. «Bērns nevar nejust to mīlestību, ko veltu tās dienas, kad abas esam kopā. Es nenormāli ilgojos pēc viņas. Kad braucu prom, man pirmās četras dienas paiet vienā raudāšanā. Tā ka mājās abas guļam kopā, cieši piespiežoties viena pie otras. Pirms aizmieg, meitiņa mani mīļi sabučo, un naktī, kad meitiņa pieceļas, lai padzertos ūdentiņu, viņa mani nobučo. Tas ir tik mīļi!»

Opolais darba grafiks jau sastādīts diviem gadiem

Jau pavisam drīz Kristīnei Opolais sāksies jaunā sezona: «Man ir braucieni uz Cīrihi un Minheni. Šogad ļoti bieži būšu Minhenē, jo man ir trīs projekti Minhenes-Bavārijas valsts operā. Viens no šiem projektiem ir jauniestudējums un divi atjaunojumi. Arī Cīrihē ir atjaunota izrāde, un es dziedāšu operas «Jenūfa» titullomu. Visas lomas ir galvenās, garas, smagas un grūtas, bet ļoti skaistas un brīnišķīgas.

Kristīne Opolais ir ne tikai izcila operdziedātāja, bet arī skaista sieviete
Kristīne Opolais ir ne tikai izcila operdziedātāja, bet arī skaista sieviete Foto: LETA/Lita Krone
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu