Anna Osmuškina radījusi kolekciju «Medības» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

6.septembra pievakarē Annas Osmuškinas modes namā tika demonstrēta dizaineres jaunā tērpu kolekcija. Tērpu kolekcijas nosaukums ir «Medības», tērpi ar krāsām, audumiem, raksturu mudina ikvienu sievieti kļūt par mednieci, nevis medījumu.

«Visa mūsu dzīve ir spēle, bet cilvēki tajā aktieri» - šāds Viljama Šekspīra citāts joprojām dzīvo visu mūsu apziņā un daudziem kalpo kā dzīves moto. Dizainere Anna Osmuškina iebilst slavenajam mīlas stāstu autoram un saka, ka dzīve ir medības un sievietēm jākļūst par medniecēm.

Anna Osmuškina rudeni redz ieturētu brūnos toņos, iekļaujot gan gaišos, gan tumšos toņus. Kolekcijas nosaukums «Medības» Annai asociējas ar zemes toņiem un nokrāsām.

Modes dizainere paredz siltu rudeni, jo pārsvarā viņas modeļi ir ar īsām vai pusgarām piedurknēm.

Annas Osmuškinas jaunā kolekcija ir veidota reālistiska, apģērbus var valkāt ikdienā, modeļos nedominē nekādi avangarda elementi. Viss ieturēts brīvā stilā, nezaudējot eleganci. Tomēr, kā savā starpā runāja modes skates viesi, tērpi ir vairāk domāti jaunām sievietēm, ne sievietēm gados.

Modeles pārvietojās pa «mēli», kuru sedza dabīgs zālājs. Profesionalitāte palīdzēja modelēm graciozi pārvietoties pa «mēli», radot viegluma iespaidu.

Pašā apģērbā dominēja viegli audumi, kuri veidoja lielisku kontrastu ar smagnējiem apaviem vai masīviem, raupjiem ādas aksesuāriem.

Lai modelēs atmodinātu mežonīgumu viņām sejā tika ievilktas tumšas švīkas, kuras asociējas ar cilšu cīņu grimu, tās parādīja meiteņu agresiju un dzīvnieciskumu.

Skates noslēguma nagla bija Annas Osmuškinas uznāciens kopā ar viņas suņuku, mopsīša tērps arī arī bija brūnos toņos un radīja mednieka iespaidu.

Modes skati bija iespējams vērot, sēžot krēslos ap mēli, bet tiem, kam nepietika vietas, divās atlikušajās modes nama telpās tika piedāvāta iespēja vērot skati divos milzīgos ekrānos, tā nodrošinot klātbūtnes efektu.

Kolekcija izraisīja plašas ovācijas un sajūsmu uzaicināto viesu vidū.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu