Atkal izrādīs "Klepernīku pogosta zvaigzni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Džeina Saulīte

30.septembrī plkst.18.30 Daugavpils teātris visus interesentus aicina noskatīties pēc Kristīnes Jokstes lugas "Klepernīku pogosta zvaigzne" motīviem tapušo izrādi, informē Daugavpils teātra pārstāvji.

Nevienam līdz šim Latvijā nezināma autore Kristīne Jokste uzrakstīja savu pirmo lugu, radot sensāciju Daugavpils teātrī un interesi par to visā Latgalē.

Tāpēc Daugavpils teātris ar izcilākajiem latviešu trupas aktieriem un muzikālo grupu "Patrioti.lg" piedāvā unikālo iespēju apdziedāt, apjūsmot, paskumt, pārdomāt, pasmieties par Latgales visnomaļāko, aizmirsto Klepernīku pogostu mūsu mīļajā zemītē - pirmo reizi izrādē Daugavpils teātrī latgaliešu valodā "Klepernīku pogosta zvaigzne".

Foto: Publicitātes foto / Džeina Saulīte

Kas ir šīs lugas fenomens, kas pārpilda Daugavpils teātra skatītāju zāli kopš pašas pirmizrādes 2010.gada maijā? Tā noteikti ir latgaliešu vitalitāte, lugas aktualitāte, pazīstamas un mūsdienīgas dzīves situācijas katrā izrādes ainā. Tas ir precīzs šodienas Latgales, un ne tikai, dzīves spogulis, kurā komiski un reizē traģiski, toties patiesi atspoguļojamies mēs visi.

Esit meiļi gaideiti - Yūsu Klepernīki.

Izrāde ieguvusi Daugavpils teātra 2010.gada labākās izrādes titulu un gada balvu "Boņuks 2010" par latgaliešu tradicionālās un populārās kultūras attīstību nominācijā "Labākais pasākums/projekts".

Lomās: Emīlija - Alda Krastiņa, Pīters - Ivars Brakovskis, Leontīne - Karina Lučiņina, Jezups - Māris Korsietis, Broņislava - Kristīne Veinšteina, Staņislavs - Ritvars Gailums, Vilhelmīne - Līga Korlaša. Režisors - Harijs Petrockis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu