Grupas «Blitze» solists Arvīds Berķis iepazinis Maskavu un slāvu meitenes!

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Grupas «Blitze» solists Arvīds Berķis nesen atgriezies no nedēļu gara un piedzīvojumiem bagāta ceļojuma uz Maskavu.

Arvīda Berķa brauciens uz Maskavu bija spontāns. Taču par visu pēc kārtas.

Ciemojas pie drauga, ar ko savulaik Freimanis iepazīstināja

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Arvīds stāsta: «Pirms trijiem gadiem iepazinos ar foršiem cilvēkiem no Maskavas, ar kuriem uzturēju kontaktus, regulāri sazvanoties un apmainoties ar jaunumiem sociālajos tīklos. Tad nu vienu rītu sapratu, ka ir noskaņojums, lai beidzot viņus apciemotu, jo pie manis Maskavas draugi bija bijuši ne vienu reizi vien. Nokārtoju ātro vīzu, biļeti vienā virzienā uz Maskavu, un pilnīgi viens devos ceļā. Sapratu, ka vislabākos piedzīvojumus, emocijas un iedvesmu var gūt neplānojot, bet gan vienkārši darot.

Foto: No personiskā arhīva

Ierodoties Maskavā, devos pie ilggadējā drauga Vlada Ščepina, kurš ir kino un reklāmas firmas «Pilotaž studio» radošais direktors. Viņš ne tikai man, bet arī grupai «Blitze» ir ļoti daudz palīdzējis. Lieliski saprotamies, tveram viens otra idejas un līdz ar to varam labi sastrādāties. Pēdējais viņa veikums bija «Blitze» videoklips dziesmai «To Kā Nav», kuru nofilmējām tādā brīvā stilā, dodoties uz Norvēģiju, lai spēlētu mūsu tautiešiem valsts svētkos. Ar Vladu savulaik iepazinos nu jau mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa videoklipa «Maksimum Ti» prezentācijā, un esam visus šos gadus sadarbojušies,» atklāj Arvīds.

«Biju pārsteigts, ka, ierodoties Maskavā, man draudzīgi atvēlēja dzīvoklīti, kas atradās pašā pilsētas centrā. Viesnīcās šajā laika posmā ir ļoti grūti atrast brīvus numuriņus, jo Maskavā ir tūrisma sezona. Savukārt brīvus viesnīcas numuriņus var atrast tālu no centra un tie ir pārāk dārgi,» par draugu atvēlētajiem apartamentiem pilsētas centrā sajūsmā ir Arvīds.

Ķegumu un Rīgu nemainīs pret Maskavas vērienīgumu

«Maskava man ļoti patika, jo vienmēr patīk doties tur, kur mēs neesam. Maskavā sajutu plašumu, mērogu un iespēju tur ir neskaitāmi daudz. Taču, domājot par Rīgu un savu mazo kluso pilsētu Ķegumu, tad labprātāk paliktu tur, kur esmu. Viens ir aizbraukt atpūsties un iepazīt, bet pavisam kas cits dzīvot tur uz vietas - trokšņi, ļaužu masas un sastrēgumi atņem daudz enerģijas. Arī mani draugi, kas tur dzīvo, labprāt dodas no šīs miljonu metropoles uz klusākām pilsētām. Nez kāpēc ir tik populāri pirkt īpašumus Rīgā un Jūrmalā? Es domāju, ka atbilde ir pašsaprotama,» savu viedokli pauž mūziķis.

Foto: No personiskā arhīva

«Rīgā, paskatoties augšup, lai ieraudzītu ēkas un to arhitektūru, galva tik nedaudz jāpaceļ, bet Maskavā skaties visapkārt un brīnies par to grandiozumu un lielumu.

Dzīve un uzdzīve tur ir katru dienu un nakti. Arī satiksme vēlās nakts stundās ir tikpat aktīva kā klubu dzīve. Pabiju vairākos klubos, tie atšķiras pēc stila un cenām, kā arī ļaužu kontingents ir dažāds. Kādā klubā tā arī netikām ielaisti, jo tas atvērts tikai vietējām slavenībām. «Face control» ir katrā iestādē. Pārliecinājos, ja ietu viens pats, mani ielaistu klubiņā, jo biju izvēlējies košu apģērbu.

Gala rezultātā ballēties palikām vienkāršā vietā, lai gan, salīdzinot ar mūsu klubiem, to par vienkāršu nenosaukt. Vietējā grupa spēlēja kaverversijas un līmenis bija ļoti labs. Izdejojos kārtīgi. Publika jautra un atvērta,» piedzīvoto atminas Arvīds.

Maskavas klubiņos vīriešu trūkums

Vaicājot Arvīdam, kā tad ar meitenēm, vai izdevies iepazīt arī slāvu daiļavas un viņu temperamentu, viņš skaidro: «Meitenes kā meitenes! Nenoliedzami, mums Latvijā ir visskaistākās. Ja runājam par Maskavas daiļavām, tad varu teikt, ka klubos, kuros pabiju, ir vīriešu trūkums un meitenes kā bites uz medu meklē kādu, kas pievērstu uzmanību, padejotu ar viņām un pakomunicētu. Protams, meitenes ir skaistas un sirsnīgas. Tā kā esmu komunikabls, atvērts un vienkāršs cilvēks, bija patīkami iepazīties ar jauniem cilvēkiem un nebija grūti atrast kopīgu valodu. Pats galvenais jābūt tādam, kā krievu teiciens vēsta: «Будь попроще, и народ потянется к тебе!»

Foto: No personiskā arhīva

Ar krievu valodu man nav bijušas problēmas, jo, mācoties skolā, man bija labākais draugs, kuram vecāki bija krievvalodīgie, un tas bija labs pamats, lai apgūtu jau agrā bērnībā šo bagāto valodu. Bija dažas komiskas situācijas, jo, iepazīstoties ar vietējiem, viņi padomāja, ka arī es esmu vietējais, bet, kad uzzināja, ka esmu no Latvijas, bija pozitīvi pārsteigti,» stāsta Arvīds.

Viesojoties Maskavā, Arvīdam tapuši arī vairāki video sižeti, kuru autors ir Vlads ar savu radošo kompāniju. Iespējams, ka jau nākotnē taps kādas grupas «Blitze» videoklips, kurā būs arī kadri no Maskavas.

Latvijā mūziķis atgriezies ar jaunām idejām un radoši uzlādējies, lai ar jaunu sparu darbotos ar grupu «Blitze»: «Protams, grūti ir pieslēgties darbiem pēc atpūtas. Taču pamazām atgriežos ikdienas ritmā. Drīz gaidāmi jaunumi, būs jauns singls, kurš jau gaida savu pirmatskaņojumu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu