Viedoklis: bez ministrijas atbalsta nevar nodrošināt kvalitāti (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reģionālās koncertzāles bez Kultūras ministrijas atbalsta nespēs nodrošināt kvalitatīvu kultūras pasākumu klāstu, uzskata jaunās koncertzāles Rēzeknē - Latgales vēstniecības «Gors» - vadība.

Veidojot nākamā gada budžetu, Latgales vēstniecība «Gors» ir lūgusi kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL-TB/LNNK) rast 100 000 latu finansējumu profesionālās mākslas programmu nodrošināšanai koncertzālē «Gors». Ir saņemts arī apstiprinājums, ka šie līdzekļi ir iekļauti nākamā gada valsts budžeta projektā. Šī dotācija ir iecerēta kā līdzfinansējums 40 pasākumiem - koncertiem, teātra izrādēm un jaundarbu iestudējumiem koncertzālē.

«Tāpēc mums kā reģionālajam kultūras centram ir svarīgi, lai darbu turpinātu pašreizējā ministrijas vadība, ar kuru mums izveidojusies laba sadarbība un kas izprot kultūras nozīmi reģionu attīstībā,» uzsver «Gora» vadītāja Diāna Zirniņa.

Pēc Zirniņas teiktā, gan kultūras ministre, gan arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), viesojoties koncertzālē, ir atzinuši, ka profesionāla satura nodrošināšana tik augstvērtīgā koncertvietā ir valstiski svarīgs jautājums un ka tam nepieciešams valsts finansiālais atbalsts.

Šis gads jaunajai koncertzālei Rēzeknē ir bijis pilns ar dažādiem izaicinājumiem. «Esam bijuši pirmie, un tā ir liela atbildība. Pieļauju, ka lielā mērā

mūsu veikums ietekmēs arī valsts atbalstu Cēsu un Liepājas koncertzālēm.

Tiesa, šogad neesam saņēmuši valsts tiešu atbalstu savam darbam. Toties veiksmīgi esam piedalījušies Valsts kultūrkapitāla fonda rīkotajos projektu konkursos,» stāsta Zirniņa.

Šogad koncertzāles uzturēšanai Rēzeknes pilsētas pašvaldības budžetā paredzēti 270 000 latu. Šie līdzekļi paredzēti galvenokārt ēkas uzturēšanas izdevumu segšanai - komunālo pakalpojumu un darbinieku algu apmaksai.

Latgales vēstniecība «Gors» ir pirmā jaunizbūvētā daudzfunkcionālā reģionālā koncertzālē Latvijā, kas tapusi ar Eiropas Savienības, valsts un Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. To apsaimnieko pašvaldības izveidots uzņēmums SIA «Austrumlatvijas koncertzāle». Jaunā koncertzāle uzskatāma par akustiski augstvērtīgāko koncertvietu Latvijā un vienu no labākajām Baltijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu