Jauna modes tendence - krekls «Grende, atkāpies!» (48)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Sociālos tīklus pāršalkusi vēsts no Latvijas Nacionālās operas nama 150 gadu jubilejas koncerta: uz to Latvijas multimediju māksliniece Katrīna Neiburga bija ieradusies baltā T-kreklā ar uzrakstu «Grende, atkāpies». Nav pārsteigums, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes darbs neapmierina daudzus kultūras cilvēkus. To ilustrē arī fakts, ka pēdējās nedēļas kaislības ap Baltā nama direktora vietu un valdi ir uzvirmojušas ar jaunu sparu, sadalot ne tikai kultūras cilvēkus, bet arī pašas LNO darbiniekus divās naidīgās nometnēs.

Pati Katrīna Neiburga regulāri strādājusi operā un pagājušogad bijusi māksliniece Andra Dzenīša operai «Dauka», 2010. gadā veidojusi video scenogrāfiju «Jevgeņijam Oņeginam» u.c. operas projektiem, tāpēc nav brīnums, ka arī viņa nostājusies Andreja Žagara pusē.

Savukārt 2008.gadā Neiburga kļuva skandalozi slavena ar «Pinokio plakāta lietu»: uz Operas plakāta bija redzams kails Neiburgas mazais dēls. Varas iestādes to nodēvēja par «bērnu pornogrāfiju» un sāka tiesu darbus.

Tikmēr sociālajā vietnē «Facebook» jau atvērta jauna lapa ar nosaukumu «Grende, atkāpies!». «Šis ir pašapziņas, ne politikas jautājums!» vēsta ieraksts šajā profilā.

«Grende, atkāpies!» Facebook lapa

Turpināsim sekot notikumu attīstībai Latvijas Nacionālajā operā!

Jau ziņots, ka komponists un LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos Arturs Maskats ir atteicies vadīt LNO valdi, ja tajā nebūs pašreizējā operas ilggadējā vadītāja Andreja Žagara. Patlaban, pēc Kultūras ministrijas izsludinātā konkursa rezultātiem, par valdes loceklēm izraudzīta līdzšinējā vairāku uzņēmumu mārketinga un biznesa vadītāja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras raidījumu satura redaktore, muzikoloģe Daina Markova.

Kultūras ministrija patlaban meklē labāko risinājumu trešā LNO valdes locekļa atrašanai.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu