"Dziedošās ģimenes" pamet Taškānu ģimene

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas, 11.septembra, vakarā sākās LNT projekta "Dziedošās ģimenes" īstās sacensības, jo par labākās dziedošās ģimenes titulu sākušas sacensties tās divpadsmit ģimenes, kas uzvarēja iepriekšējo nedēļu pusfinālos. Taču pagaidām cīņu neturpinās kuplā Taškānu ģimene, kas saņēma arī viszemāko žūrijas vērtējumu - 27 punktus.

Muzikālo sacensību atklāja Puncuļu ģimene no Rēzeknes, savam priekšnesumam izvēloties Raimonda Paula dziesmu "Vecais zābaciņš" no mūzikla "Meža gulbji". Žūrija bija lakoniska, uzsverot - laba izvēle, tautā mīlēta dziesma, kas tika nodziedāta ļoti skaisti. "Man ir indikators - vaigi tirpst tad, kad ļoti patīk tas, ko dzirdu," atklāja Atis Auzāns, šo priekšnesumu novērtējot ar 11 ballēm. Uldis Marhilēvičs un Katrīne Pasternaka Puncuļiem ielika nākamo augstāko atzīmi - 10 (kopā - 31 punkts).

Pēc trešā raidījuma "Dziedošo ģimeņu" projektu uz laiku pameta kuplā Taškānu ģimene
Pēc trešā raidījuma "Dziedošo ģimeņu" projektu uz laiku pameta kuplā Taškānu ģimene Foto: TVNET

Bērziņu ģimene no Kokneses, kas piedalījās "Dziedošo ģimeņu" 1.pusfinālā, šoreiz priekšroku deva retro - Jāņa Sildega dziesmai "Aijas smaids. "Stilīgi - pat līdz baltajām zeķītēm puišiem, un

milzīgs kompliments par trim priekšnesumā izmantotajiem saksofoniem,"

redzēto komentēja Katrīne Pasternaka. Bērziņi žūrijas kopvērtējumā saņēma 30 punktus.

Atzinību izpelnījās arī Liepiņu ģimenes dziedātā Imanta Kalniņa "Tā". "Labs piemērs, kā paņemt tautas atzītu dziesmu un iedot tai jaunu elpu nesabojājot," dzirdēto vērtēja Atis Auzāns. Kopvērtējumā - 30 punkti.

Šminiņu ģimene šim vakaram arī bija izraudzījusies labi pārbaudītu klasiku - Raimonda Paula "Undīni". Par spīti tehniskajām problēmām, viņu priekšnesums tika novērtēts kā "īsts rokenrols, kam pietrūcis vien kārtīga bungu soliņa" Kopvērtējumā - 28 punkti.

Par labākās dziedošās ģimenes titulu turpinās cīnīties arī Šminiņu ģimene
Par labākās dziedošās ģimenes titulu turpinās cīnīties arī Šminiņu ģimene Foto: TVNET

"Jūs ar minimāliem līdzekļiem lieliski un precīzi izspēlējat mazu glezniņu," par rīdzinieku Jansonu ģimenes dziedāto Zigmara Liepiņa dziesmu "Lelle" teica Katrīne Pasternaka, savukārt Marhils novēlēja noturēt augstu pacelto latiņu arī turpmāk. Kopvērtējumā - 29 punkti.

Brāļi Anatolijs un Pāvels Putņi šovam bija izvēlējušies Ivo Fomina dziesmu "Mēs dzīvojam pasakās". Vērtējot priekšnesumu, žūrija pauda, ka priekšnesumā bijusi atmosfēra, mūzika teksts un jēga. "Jums tikai jāpadomā, ko darīsiet turpmāk," norādīja Atis Auzāns. Kopvērtējumā - 29 punkti.

Vislielākā dziedošā saime - kuplā Taškānu ģimene no Seces - svētdienas vakarā turējās pie pārbaudītām vērtībām - Raimonda Paula "Cielaviņas". "Apbūra Sēlijas kora skaistums, tikai man gribētos dažādību," pauda Marils. Kopvērtējumā - 27 punkti.

Dziedošajiem brāļiem no Putņu ģimenes žūrija ieteica padomāt par priekšnesumu dažādošanu
Dziedošajiem brāļiem no Putņu ģimenes žūrija ieteica padomāt par priekšnesumu dažādošanu Foto: TVNET

"Ļoti piesātināti un ar pārsteigumiem," par Freipiču ģimenes dziedāto Imanta Kalniņa "Mākonītis un mākonīte" teica žūrija. Kopvērtējumā - 29 punkti.

Par Bērziņu ģimenes (Saldus) dziedāto Zigmara Liepiņa "Ķiršu lietus" Marhils teica:

"Ļoti labs vokāls, bet priekšnesums jāpilnveido,

un nākamreiz gribētos mazliet šovu. Taču ir labi, ka ir tāda vokālā prasme, ka šo dziesmu var izdziedāt." Kopvērtējumā - 30 punkti.

Sprukuļu ģimene no Viļakas piedāvāja savu Borisa Rezņika "Tāla uguns" interpretāciju. "Nelieli intonatīvi grēki, taču priekšnesums bija īsts un dzīvs," tāds bija Katrīnes Pasternakas vērtējums. Kopvērtējumā - 29 punkti.

"Labs divdesmito trīsdesmito gadu kino, ļoti stilīgs priekšnesums," redzēto Rudēviču ģimenes priekšnesumu - Raimonda Paula dziesmu "Rīgas sirds" - novērtēja žūrija. Kopvērtējumā - 31 punkts.

Savukārt vislielāko punktu skaitu - 32 - izpelnījās Knapšu ģimene no Liepājas par Mārtiņa Freimaņa dziesmas "Nakts mani uzrunā" izpildījumu. "Mārtiņš noteikti ar jums lepotos. Es arī lepojos," lakonisks bija Uldis Marhilēvičs.

Nākamsvētdien ģimeņu dziesmotā sacensība turpināsies, un pēc kāda laika iespēja atgriezties šovā būs arī Taškānu ģimenei. "Atcerieties Zaļkalniņu ģimeni, kas pagājušogad pameta šovu, bet pēc tam atgriezās un uzvarēja," šī vakara zaudētājus uzmundrināja raidījuma vadītājs Normunds Rutulis.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu