Baltajā naktī "Dirty Deal" notiks performance "Cita dzīve"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Baltās nakts 2011" ietvaros, 10.septembrī, no plkst. 20 līdz 2 "Dirty Deal" ēkas 3. stāvā (Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12, korpuss 2) norisināsies performance "Cita dzīve" - pieci stāsti par rīdzinieku dzīvi, informē Krista Jansone, "Dirty Deal Teatro" vadītāja.

Stāstus veido jaunie režisori - Elmārs Seņkovs, Kārlis Krūmiņš, Jurijs Djakonovs, Jānis Sniķers, Andrejs Polozkovs - kopā ar profesionāliem aktieriem un interesantām personībām.

Performancē, veidojot spēles elementu, savijas mākslas fikcija ar realitāti. Daži no stāstiem būs izdomāti - daži reāli. Skatītājiem būs jāatklāj, kura no dzīvēm ir patiesa, kura - meli. Bet, varbūt, visi stāsti atrodas kaut kur pa vidu starp meliem un patiesību, jo ikvienam ir sava patiesība un vairākas sejas.

Piecās performancēs atklāsies dažādi rīdzinieku likteņi, publiski tiks atklātas visslēptākās domas, sapņi un cerības. Skatītāji varēs doties līdzcilvēku privātās telpas izpētes ceļojumā - stāstu varoņu vidū varēs atrast gan sev līdzīgos, gan tādus cilvēkus, kurus ikdienā neizdodas ne satikt, ne pamanīt, jo tie dzīvo citā informācijas un pilsētvides telpā. Stāsti vēstīs par cilvēka dzīvestelpu, jo tieši tā vislabāk atklāj mūsu patiesās sejas. Performances norisināsies piecās pēc izmēra vienādas telpās, taču katrā no tām valdīs atšķirīga atmosfēra, smarža, stils un mākslinieciskā pieeja, kas atspoguļos telpas iemītniekus. Tomēr pieci atšķirīgie stāsti kopumā veidos vēstījumu par cilvēka dabu un paradumiem.

"Baltajā Naktī" neiztrūkstošs ir spēles elements arī performances apmeklētāji varēs piedalīties spēlē. Atbildot pareizi, kuri stāsti ir patiesība, kuri fikcija, varēs iegūt divus ielūgumus uz kādu no nevalstiskā teātra "Dirty Deal Teatro" oktobra repertuāra izrādēm.

Katra stāsta ilgums 2 h, performances kopējais garums 6 h.

Programma

1. dzīvoklis "Sarunu telpa"

20:00- 22:00

režija: Jānis Sniķers

2. dzīvoklis "Guļamistaba"

21:00-23:00

režija: Elmārs Seņkovs

3. dzīvoklis "Publiskā dzīve"

22:00-24:00

režija: Andrejs Polozkovs

4. dzīvoklis "3D istaba"

23:00-01:00

režija: Kārlis Krūmiņš patiesība

1. dzīvoklis "Vientulība"

24:00-02:00

režija: Jurijs Djakonovs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu