Sācies 68.Venēcijas kinofestivāls

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

68.Venēcijas filmu festivālu svinīgi atklāja trešdien, un festivālā par galveno balvu "Zelta lauva" sacentīsies 22 filmas. Festivāla filmu skati atklāja Džordža Klūnija režisētās politiskās drāmas "The Ides of March" ("Marta īdas") pasaules pirmizrāde. Pasaulē vecākā kinofestivāla 11 dienās tiks piedāvāta virkne ilgi gaidītu filmu un tajā pulcēsies pasaules kinoindustrijas slavenākie cilvēki.

Festivāla direktors Marko Millers cer, ka Venēcijas filmu festivāla programma spēs konkurēt ar Toronto festivālu, kura norise dažas dienas pārklājas un ir lētāka alternatīva Holivudas filmu studijām.

"The Ides of March" zvaigznes uz sarkanā paklāja
"The Ides of March" zvaigznes uz sarkanā paklāja Foto: REUTERS/ScanPix

Visvairāk gaidīto filmu vidū ir angļu rakstnieka Džona Le Karrē spiegu romāna "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" ("Strādnieks, drēbnieks, karavīrs, spiegs") ekranizācija, kuras režisors ir Tomass Alfredsons, bet galvenajās lomās redzams ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" saņēmušais Kolins Fērts.

Tāpat uz galveno balvu pretendē britu režisores Andreas Arnoldas ekranizācija Emīlijas Brontē romānam "Wuthering Heights" ("Kalnu aukas"), kā arī ASV režisores Emijas Kanānas Mannas filma "Texas Killing Fields" ("Teksasas slepkavību lauki") un ASV režisora Viljama Frīdkina filma "Killer Joe" ("Slepkavnieks Džo").

Tiks demonstrēta arī dokumentālā filma par Ēģiptes revolūciju "Tahrir 2011" ("Atbrīvošana 2011"), kas atspoguļo iepriekšējā režīma gāšanu.

Venēcijas kinofestivāls ir ne tikai mākslas filmu skate, bet arī priekšvēstnesis iespējamiem ASV "Oskara" balvas ieguvējiem februārī.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu