Noskaidroti pirmie seši "Dziedošo ģimeņu" finālisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā ar desmit ģimeņu uzstāšanos tika atklāta LNT projekta "Dziedošās ģimenes" trešā sezona, noskaidrojot, kuras sešas saimes turpinās cīņu par labākās un skanīgākās ģimenes titulu.

Dziedātāja Normunda Rutuļa un viņa meitas Lindas vadītos ģimeņu dziedāšanas svētkus atklāja Sprukuļu ģimene no Viļakas ar Raimonda Paula un Jāņa Petera "Mēmo dziesmu" savā interpretācijā, izpelnoties studijā esošo skatītāju līdzdziedāšanu un ovācijas, bet no žūrijas saņemot visnotaļ labas atzīmes: Katrīne Pasternaka viņiem piešķīra 9, Atis Auzāns - 10, bet Ulis Marhilēvičs - 8 balles (kopā - 27 balles). "Esmu pārsteigts, ka četriem cilvēkiem, kas profesionāli nenodarbojas ar mūziku, skanēja tik labi," pauda Auzāns, piebilstot - šī ģimene, uzstājoties pirmie, latiņu ir uzcēluši ļoti augstu.

Kā otrie uzstājās Putņu ģimene no Rīgas - mamma Marina dēliem – Pāvelu un Anatoliju. Atlases konkursam šī ģimene bija izvēlējusies visai sarežģīto Leonarda Koena skaņdarbu "Hallelujah", pēc kura Uldis Marhilēvičs pauda:

ir jābūt lielam iekšējam mieram, lai šo dziesmu dziedātu un "iznestu" tās būtību.

"Jums tas izdevās!" pauda Marhils. Arī Putņu ģimenei pēc žūrijas vērtējuma ir 27 balles.

Railu-Budēvicu ģimene, kas dziedot vienmēr un visur, par sevi teic: "Bērni piedzimstot vispirms sāk dziedāt un tikai tad runāt. Mūzika ir mūsu sirdslieta, darbs un hobijs. Tā runā labāk par vārdiem. Vēlamies dāvāt prieku ikvienam, tādēļ vienojamies dziesmā," nolēma sevi pierādīt, izvēloties Bruno Ojas dziesmu "Kur tu biji" no filmas "Tauriņdeja". Trešie pirmā vakara dalībnieki par atraktīvo un ugunīgo priekšnesumu izpelnījās 29 balles un absolūti pozitīvu vērtējumu. "Labi, ka pareizi sadalījāt akcentiņus," vien uzsvēr Marhils.

Kuplā Briediņu ģimene no Ziemeru pagasta Alūksnes pusē, kas tiek raksturota kā atraktīvākā no ģimenēm, nolēma visus pārsteigt ar malēniešu tautas dziesmu "Mēnesnīca zvaigznes skaita". "Tas jums arī izdevās, tikai to ātro dziesmas daļu mums gribējās dzirdēt vairāk," vienprātīga bija žūrija, Briediņu ģimenei piešķirot 26 balles.

Savulaik Mirdzas Zīveres skandēto Zigmara Liepiņa "Es atnācu uguntiņu" ar latviešu tautas dziesmas vārdiem savam priekšnesumam bija izvēlējušies Indersonu ģimene no Aizkraukles. Žūrija bija lakoniska, atzīstot - dzirdot šo dziesmu, viņi jūtas labāk.

"Vienīgais ieteikums: dziedot smaidiet. Tad skanēs labāk!"

tāds bija vērtējums. Arī Indersonu ģimene saņēma 26 balles.

Freipiču ģimenes pārstāvji – divas māsas un brālis, kuri solīja: ja tiks tālāk, dziedāšanā uz skatuves pierunāšot un iesaistīšot arī mammu un tēti, klausītājus un žūriju priecēja ar grupas "Apvedceļš" dziesmu "Pienenes". Šī bija reize, kad žūrijai nekas nebija iebilstams, turklāt Atis Auzāns izmantoja izevību, priekšnesumu novērtējot ar īpašo atzīmi - 11 ballēm, tādējādi Freipiču ģimene tika pie 29 ballēm.

Ādamsonu ģimeni no Sidgundas atlases konkursā pārstāvēja mamma Vija, tētis Vilnis un meitas Agnese un Gundega, savam priekšnesumam izvēlēloties Raimonda Paula dziesmu "Tēvs, māmiņa" no Raimonda Paula dziesmu cikla "Pērļu zvejnieks". "Viens no priekšnesumiem, kur varēja izjust ģimeni un sirds siltumu," viņu priekšnesumu vērtēja Uldis Marhilēvičs. Kopvērtējumā - 29 balles.

Koknesieši Bērziņu ģimene: mamma Solvita, tētis Uldis, meitas Liene un Dārta, dēli Otto un Didzis, dēla Didža sieva Agra un Agras brālis Ilmārs – atlasei bija izvēlējušies dziesmiņu "Lācīt’s kāpa ozolā".

"Asprātīga horeogrāfija, tērpi un dziesmas risinājums,"

redzēto komentēja Katrīne Pasternaka. Kopvērtējums - 31 balle.

31 balli saņēma arī Knapšu ģimene no Liepājas par izvēlēto sava novadnieka Mārtiņa Freimaņa dziesmu "Arī man ir sirds". "Jūs izstarojāt mīlestību; dziedājums bija dvēselisks un muzikāls," par dziedēto teica Marhils.

Putņu ģimene
Putņu ģimene Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Desmitie uzstājās varakļānieši Šminiņu ģimene: tētis Ivars, mamma Vineta, meitas Enita un Roberta, dēli Ernests un Haralds, talkā pieaicinot māsīcas Madaru un Paulu, kas visus izvizināja "Miega vilcieniņā".

Briediņu ģimene no Alūksnes puses
Briediņu ģimene no Alūksnes puses Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pēc žūrijas vērtējuma 31 punktu bija ieguvušas Bērziņu, Knapšu un Šminiņu ģimenes, 29 punktus - Railu-Budēvicu, Ādamsonu un Freipiču ģimene; 27 punktus - Sprukuļu un Putnu ģimene, 26 punktus - Briediņu un Indersonu ģimene.

Summējot žūrijas vērtējumu un skatītāju balsojumu,

cīņu finālā turpinās Šminiņu ģimene, Knapšu ģimene, Bērziņu ģimene, Sprukuļu ģimene, Putņu ģimene un Freipiču ģimene.

Atgāinām, ka nākamsvētdien, 4.septembrī, tiks noskaidrotas nākamās sešas ģimenes, kas turpinās piedalīties šovā.

Savukārt jau pēc divām nedēļām sāksies sacensības, kuru laikā piecpadsmit nedēļu garumā tiks noskaidrota skanīgākā dziedošā ģimene, kas saņems galveno balvu - 5000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu