Miris ASV kriminālromānu autors Elmors Leonards

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP / Scanpix

ASV 87 gadu vecuma otrdien miris rakstnieks Elmors Leonards (Elmore Leonard), kura sarakstītie 45 romāni ir kļuvuši par vairāku Holivudas filmu pamatu, liecina viņa oficiālajā mājaslapā publicētā informācija. Leonards, kas pagājušajā mēnesī piedzīvoja insultu, miris savās mājās Detroitas pievārtē, kad «viņam līdzās bija viņa mīlošā ģimene», informēja vietne.

Vairāk nekā piecdesmit gadu laikā tapušie Leonarda romāni plašu ievērību izpelnījās pēc to ekranizācijas. Slavenākie darbi ir 1967.gada filma «Hombre» ar Polu Ņūmenu galvenajā lomā, 1995.gada kriminālkomēdija «Get shorty» («Noķert īso») ar Džonu Travoltu, 1998.gada filma «Out of Sight» («Ārpus redzesloka») ar Džordžu Klūniju un Dženiferu Lopesu galvenajās lomās. Uz viņa romāna «Rum Punch» ('Ruma punšs«) motīviem ir balstīta režisora Kventina Tarantino 1997.gada filma «Jackie Brown («Džekija Brauna»).

ASV Valsts Grāmatu fonds pērn novembrī Leonardam piešķīra medaļu par būtisku ieguldījumu ASV rakstniecībā.

Leonarda interneta vietne vēstīja, ka viņš strādāja pie savas 46.grāmatas.

Viņa darbi ievērību izpelnījās ar vienkāršo un tiešo izteiksmes veidu. Leonarda romāniem raksturīga morāles divpusība, melnais humors un negants cilvēka dabas attēlojums.

www.elmoreleonard.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu