Daugavpils teātra direktors Brodovs uzrakstījis atlūgumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpils teātra direktors Miervaldis Brodovs ir uzrakstījis atlūgumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Brodovs šo informāciju nenoliedza, taču sīkākus komentārus nesniedza. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka privātā sarunā Brodovs viņam esot teicis, ka uzrakstījis atlūgumu. Par iemesliem, kādēļ Brodovs uzrakstījis atlūgumu, Azarevičs ieteica interesēties pie viņa darba devēja - Kultūras ministrijā (KM).

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) apstiprina, ka ir saņēmusi Daugavpils teātra direktora Miervalda Brodova iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu. Brodovs atlūgumā sīkāk nepaskaidro darba attiecību pārtraukšanas iemeslus, aģentūrai LETA apstiprināja kultūras ministres preses sekretārs Andris Saulītis.

Ceturtdien, 25.augustā, Ēlerte dosies uz Daugavpili, lai sarunā ar teātra un pašvaldības pārstāvjiem pārrunātu ministrijas priekšlikumus Daugavpils teātra tālākajai darbībai.

Kultūras ministre atgādina, ka par problemātisko situāciju Daugavpils teātrī norādīja jau jūlijā, kad apmeklēja Daugavpili un uzdeva Kultūras ministrijai līdz augusta vidum izstrādāt priekšlikumus rīcībai. "Esmu pārliecināta, ka kopīgi ar pašvaldību un teātri ceturtdien atradīsim kopīgu risinājumu, lai Latgalē būtu profesionāls teātris," norāda Ēlerte.

Daugavpils Valsts teātrim sakrājies vairāk nekā 160 000 latu parāds par nodokļiem un komunālajiem pakalpojumiem, - uzņēmumam draud maksātnespēja, aģentūru LETA jūlija vidū informēja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Nodokļu parāds, kas sakrājies pēdējo divu triju gadu laikā, ir aptuveni 100 000 latu. Vairāk nekā 60 000 latu teātris ir parādā arī par komunālajiem pakalpojumiem.

Daugavpilī ir senas teātra tradīcijas. Toreizējā Dinaburgā teātris nodibināts jau 19.gadsimta vidū. Sākot ar 1922.gadu, pilsētā darbojās algoti profesionālie aktieri, bet 1962.gadā teātra darbības tika pārtrauktas, jo tās tika atzītas par nerentablām. Daugavpils teātra darbība atjaunota Atmodas laikā 1988.gadā, par galveno režisoru tajā tika iecelts Nauris Klētnieks. 1996.gadā režisors Valentīns Maculēvičs kļuva par Daugavpils teātra direktoru, bet no 2001.gada teātri vadīja Inese Laizāne, līdz pērn to uzņēmās Brodovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu