«Survival Kit 5» mudinās iepazīt Sarkandaugavu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Laikmetīgās mākslas centra (LMC) producētais festivāls «Survival kit 5» no 10. līdz 14. septembrim pievērsīsies «lēnajai revolūcijai» un tā gaitā notiks dažādas radošās darbnīcas, simpozijs, diskusija un akcija «Occupy Sarkandaugava», informē pasākuma organizatori.

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls šogad pievērsīsies lēnajai revolūcijai, kas aktualizējusi marginalitāti, apvēršot spēka pozīcijas un apšaubot centra dominanci. «Tā ir nehierarhiska kustība, kas izaugusi no indivīdu nepieciešamības un attīsta tiešās demokrātijas tradīcijas, savus domubiedrus aicinot nebaidīties gribēt to, ko viņi vēlas,» skaidro festivāla organizatori.

Festivāls šogad norisināsies Rīgā, Lāčplēša ielā 60, bet daži satelītpasākumi notiks arī Sarkandaugavā un citur.

Otrdien un trešdien, 10. un 11. septembrī, norisināsies radošā darbnīca «Ielu horeogrāfija iesācējiem», kurā mākslinieks no Izraēlas Omērs Krīgers izaicinās uz intervencēm publiskajā telpā, lai izmēģinātu dažādas iespējas, kā cilvēku grupa var izveidot politiskā aktīvismā balstītas situācijas. Dalībnieki radīs formas un struktūras, izmantojot savu ķermeni un īpašus scenogrāfijas elementus kā galvenos instrumentus.

Ceturtdien, 12.septembrī, no plkst.11 līdz 18 norisināsies simpozijs «Lēnā revolūcija. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās», kurā dažādu mākslas un kultūras organizāciju pārstāvji, kuratori, mākslinieki un aktīvisti no Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Krievijas, Izraēlas, Ēģiptes, Ukrainas un Latvijas sanāks kopā, lai diskutētu par ieguvumiem un izaicinājumiem, darbojoties ārpus mākslas un varas centriem.

Simpozijā piedalīsies māksliniece un «Snowball Cultural Productions» dibinātāja Jusefīna Poša, māksliniece, kuratore un platformas «Rakett» dibinātāja un vadītāja Ose Lēvgrēna, kuratore un laikmetīgā mākslas festivāla IHME direktore Paula Topila, kuratore un kultūras iniciatīvas «Tranzit» dibinātāja un direktore Jūlija Barduna, mākslinieks Francisko Kamačo, mākslinieks un festivāla «Under the Mountain New Public Art Festival» mākslinieciskais direktors Omērs Krīgers, māksliniece un kuratore Katerina Radčenko, aktīvists, Kaņepes kultūras centra vadītājs Dāvis Kaņepe, vēsturnieks, aktīvists, publicists Iļja Budraickis, kā arī kuratore Aida Eltorī.

Savukārt piektdien, 13.septembrī, plkst.20 bārā «Chomsky», Lāčplēša ielā 68, filozofs Normunds Kozlovs aicina visus interesentus un ziņkārīgos, arī latentos aktīvistus, pievienoties neformālai sarunai par aktīvismu mūsdienās - «Gruzons par aktīvismu».

Sestdien, 14.septembrī, no plkst.12 līdz 21 Sarkandaugavā notiks intervence «Occupy Sarkandaugava». Intervence ļaus no jauna iepazīt Rīgas vēsturisko apkaimi, kurā 18.gadsimta sākumā cars Pēteris I bija iecerējis izveidot Rīgas jauno centru. Sadarbībā ar Sarkandaugavas attīstības biedrību visas dienas garumā dažādās vietās Sarkandaugavā norisināsies daudzveidīga pasākumu programma, aicinot «ieņemt» Sarkandaugavu un vismaz uz vienu dienu pārvērst to no nenovērtētas Rīgas nomales par notikumu epicentru.

Plašāka informācija par visiem «Survival Kit 5» pasākumiem tiks sniegta, festivālam tuvojoties. Ieejas maksa «Survival kit 5» izstādē būs viens lats, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 50 santīmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu