Ceļvedis: Rīgas svētki, Saldus saule, Slade u.c. (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Protams, šīs nedēļas nogales galvenie notikumi risināsies Rīgas svētkos, taču nav mazums interesantu pasākumu arī ārpus galvaspilsētas robežām. Saldus aicina uz «Saldus sauli», Kuldīga lepni uzņems grupu «Slade» «Live fest» festivālā, bet Salaspils un Talsi gaidīs ciemos gadatirgus mīļotājus.

PASĀKUMI

Foto: TVNET

Jau šajā nedēļas nogalē gaidāmi krāšņi un daudzveidīgi galvaspilsētas svētki. Rīgā svētki norisināsies 16.-18. augustā.

Gandrīz visi Rīgas svētku pasākumi ir bez maksas. «Rīgas svētku» laikā no 16. līdz 18. augustam pilsētā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā tiks slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus svētku pasākumu apmeklēšanai pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu, kurš 17. un 18. augustā būs par brīvu.

Foto: AFP /LETA

Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā notiek otrais tradicionālais Rudens gadatirgus, kurā pulcējas un preci piedāvā Latvijas stādu audzētāji, pieejami amatnieku izstrādājumi un ēdieni. No pl. 8 līdz 16 darbosies vasaras stādu gadatirgus, pl. 11 Pārtikas, aromātisko un ārstniecības augu nodaļas vadītājs Dr. biol. Alfreds Ripa vadīs ekskursiju ogulāju kolekcijās. Interesenti varēs ne tikai apskatīt, bet arī nogaršot, novērtēt un izvēlēties savam dārzam atbilstošas lielogu zilenes. Botāniskajā dārzā sācies hortenziju ziedēšanas laiks, īpaši krāšņi šogad priecē skaraino hortenziju šķirnes, arī flokšu smarža un košums manāms jau pa gabalu. Par to, ka rudens vairs nav tālu, liecina bagātīgā dāliju kolekcija, kas aplūkojama netālu no dārza centrālajiem ieejas vārtiem. NBD rudens gadatirgi notiks 14. septembrī un 8.oktobrī.

Foto: publicitātes

17.augustā Talsos notiks lustīgākais gada notikums - Dižmāras gadatirgus. Talsi aicina visdažādāko preču pārdot gribētājus no malu malām, un sākt aizrunāt labākos tirgus plačus Talsu ezera krastā. Dižmāras gadatirgus Talsos notiks 17.augustā no 8.00 līdz 15.00. Tirgotājiem kā allaž tiks atvēlēta Talsu gleznainākā vieta - Fabrikas iela, Lielā iela no Zvaigžņu ielas līdz Ezeru laukumam, Ezeru laukums, Ezera iela no Ezeru laukuma līdz Ezera ielai 5, Pilsētas laukumā un laukumā pie Talsu tautas nama.

Sporta labdarības pasākums «Nike Riga Run»

Mežaparkā notiek lielākais sporta labdarības pasākums «Nike Riga Run». «Nike Riga Run» četru gadu laikā kļuvis par Baltijā vērienīgāko sporta labdarības pasākumu, pulcējot aizvien lielāku dalībnieku skaitu, kuru dalības maksa kalpo kā ziedojums projektam «Mazajām sirsniņām». Ar šā projekta starpniecību un fonda «Ziedot.lv» atbalstu četru gadu laikā tikusi sniegta palīdzība vairāk nekā 30 bērniem ar kustību un sirdsdarbības traucējumiem. «Nike Riga Run» piedāvā dažādas sportiskas disciplīnas visām vecuma grupām. Pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem ir iespēja piedalīties bērnu skrējienā vai skrituļslidojumā, pusaudži var pieteikt savu klasi vai skolu 4 reiz 2,5 kilometru skolu stafetes skrējienam, savukārt visi pārējie var izvēlēties kādu no 10 kilometru distancēm - skriešanā, nūjošanā/iešanā, skrituļslidošanā vai rollerslēpošanā. Šogad «Nike Riga Run» programma papildināta ar iešanas disciplīnu, lai pasākumā varētu piedalīties ikviens - arī tie, kuri nejūtas pārliecināti par savām sportiskajām spējām, lai sacenstos kādā no ātruma disciplīnām.

KONCERTI UN FESTIVĀLI

Foto: publicitātes

17.augustā festivāla «Live Fest» ietvaros Kuldīgā uzstāsies leģendārā angļu grupa «Slade». Tās vārds ir nesaraujami saistīts ar 1970. gadiem, kad 17 «Slade» singli iekļūst britu Top 20 (seši no tiem - 1. vietā), bet albumu tabulas virsotni sasniedz trīs viņu albumi. Par skolotājiem un iedvesmotājiem viņus sauc dažādu paaudžu slavenības - Nirvana (Kurts Kobeins: «Slade bija absolūti lieliski! Grupa, kas negrieza ceļu nevienam»), Oasis, Kiss, Smashing Pumpkins, Sex Pistols, Clash, Motley Crue, Def Leppard, Alice Cooper u.c., informē Elīna Bukša, IPRE projektu vadītāja.

Foto: publicitātes

17.augustā Saldus Kalnsētas parka estrādē norisināsies par tradīciju kļuvušais rokmūzikas festivāls «Saldus saule». Uz festivāla skatuves šajā vakarā kāps grupas «Pērkons», «Opus Pro», «Willow farm», «Kiss of the Dolls», dziedātājs Dons ar grupu, Fēlikss Ķiģelis un Aivars Brīze, kā arī citi mūziķi. Festivāls «Saldus saule» radies 1987.gadā ar mērķi godināt saldenieku, izcilo ģitāristu, komponistu un grupas «Līvi» dibinātāju Ēriku Ķiģeli. Kopš vairs nenotiek «Liepājas dzintars», «Saldus saule» ir senākais un vienīgais klasiskais Latvijas rokfestivāls, un tajā gadu gaitā piedalījusies lielākā daļa labāko mūsu valsts grupu un dziedātāju.

Foto: publicitātes

Sestdien, 17.augustā, sāksies 16. starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, kas koncertprogrammu klausītājiem piedāvās līdz 7.septembrim, informē Valsts akadēmiskā kora «Latvija» producente Ieva Vītiņa. Festivālu koris «Latvija» šogad atklās 17.augustā Liepājā ar koncertu Svētā Jāzepa Romas katoļu katedrālē, kur izskanēs Ērika Ešenvalda kormūzika un Arvo Perta «Te Deum». Festivāla atklāšanas koncerts sāksies plkst.19, un tajā kopā ar kori uzstāsies arī kora un festivāla ilggadējais sadarbības partneris Liepājas Simfoniskais orķestris, bet pie diriģenta pults būs kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

17. augustā Liepājas leļļu teātris viesojas Kalnciema kvartālā un piedāvā mazajiem un lielajiem skatītājiem izrādi «Lāčradzis». Liepājas Leļļu teātra izrāde «Lāčradzis» veidota pēc Džūlijas Donaldsones populārās, bērniem iemīļotās pasakas motīviem. Tas ir jauks stāsts par Pelēnu, kas ar savu iedomu tēlu satricina visu mežu. Un liels ir viņa pārsteigums, pašam sastopoties ar Lāčradzi. Izrādes režisore - Lelde Eglinska, māksliniece - Daiga Sika, Leļļu skulptore - Ausma Neiburga, Mūzikas un dziesmu tekstu autors - Marģers Eglinskis, Mūzikas aranžētājs - Normunds Kalniņš, Lomās - Vija Mežale, Dace Doroškeviča, Signe Āpse, Matīss Millers, Dainis Laugalis.

Foto: publicitātes

Jau piekto gadu vasaras vidū Rīgas Cirkā ir norisinājies starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule». Rīgas, Daugavpils un Sanktpēterburgas jaunie cirka talanti fantastiskā izrādē ar apbrīnojamiem gaisa vingrotājiem, akrobātikas, lokanības, ekvilibristikas sasniegumiem. Festivāla jubilejas izrāde, kas 17.augustā plkst. 17:00 notiks Rīgas Cirkā, bet 18.augustā plkst. 17:00 - Daugavpils Kultūras un sporta pilī, aicina visus jaunā cirka cienītājus.

Foto: TVNET

Vasarā dažādu pilsētu estrādēs tiks demonstrēta jauna, muzikāla, pozitīva vasaras izrāde «Gribu bērnu!». Izrādē lomās iejūtas populārie seriāla «UgunsGrēks» aktieri Zane Daudziņa, Aldis Siliņš, Maija Doveika, Ģirts Ķesteris un Marija Bērziņa. Jauna, muzikāla un pozitīva vasaras izrāde «Gribu bērnu!», ko tās veidotāji, izrāžu apvienība «Panna», nodēvējuši par juteklisku komēdiju normāliem cilvēkiem jeb demogrāfisko sprādzienu divās daļās. Izrādes iecere ir radīt pozitīvas emocijas, rosināt sabiedrību aktīvāk iesaistīties demogrāfiskās situācijas uzlabošanā, uzdrošināties pieņemt lēmumus un domāt par labo. Tukumā (17. augustā), Saldū (18. augustā).

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu