"OKartes skatuves" atlase pulcē vairākus simtus jauniešu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien,13.augustā jau pirms plkst.10 no rīta Latvijas Mākslas akadēmijā, kur notika dalībnieku atlase jaunajam šovam "OKartes skatuve", bija pulcējušies vairāki simti jauniešu. Tiek plānots, ka jaunajā projektā varēs piedalīties 24 cilvēki.

Kā novēroja portāls TVNET, liela daļa jaunā šova potenciālo dalībnieku bija paņēmuši līdzi ģitāras, lai kopā ar draugiem un arī iespējamajiem konkurentiem pirms stāšanās žūrijas priekšā iemēģinātu balsis.

Garajā rindā, kas bija iztiepusies teju visa Mākslas akadēmijas 2.stāva vestibila un gaiteņa garumā, populārākā, šķiet, bija Ainara Mielava un grupas "Jauns Mēness" savulaik skandētā dziesma "Ai, jel manu vieglu prātu" -

izklausījās, ka tā kļuvusi par šā pasākuma neoficiālo himnu.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Aprunājoties ar vairākiem jauniešiem, viņi pauda, ka dalība šovā ir iespēja sevi pierādīt, daudz ko iemācīties, kā arī pavēstīt citiem par sevi. "Tu vari sēdēt un neko nedarīt, bet vari arī rīkoties, lai kaut ko sasniegtu," ir pārliecināta Lāsma no Skrīveriem, kura aizrāvusies ar dziedāšanu. Līdz šim līdzīgos pasākumos meitene nav piedalījusies, taču, tāpat kā citi šeit sanākušie, neslēpa, ka cer uz veiksmi.

Arī Anita, kura muzicē rokgrupā un kurai ir skatuves pieredze, teic: "Pavisam vienkārši - es gribu dziedāt! Līdz šim esmu dziedājusi roku, tagad gribas pamēģināt kaut ko citādāku. Tie varētu būt arī mūzikli." Viņasprāt, šī būtu lieliska iespēja ne tikai izpausties, bet arī labāk iepazīt pašam sevi. "Ir svarīgi, lai tevi Latvijā pamana, tādēļ jāizmanto katra iespēja! Tādēļ ceru, ka tikšu starp tiem laimīgajiem, kas varēs mācīties un sevi pierādīt."

Skatuves pieredze ir arī Atim Čamanim, kurš pirms pāris gadiem kopā ar Olgas Rajeckas vadīto Violeto Lielvārdes kori piedalījās šovā "Koru kari". "Gribu popularizēt savu grupu un savas dziesmas, jo pats rakstu un arī aranžēju mūziku.

Man gribas televīziju, žurnālistu uzmanību, spožas gaismas, slavu,"

smej puisis un jau pavisam nopietni piebilst, ka "OKartes skatuvei" līdzīgs pasākums būtu laba iespēja pareklamēt sevi, jo ar informāciju sociālajos tīklos esot par maz. "Tad jau manīs, kā man ies, bet esmu pārliecināts par sevi," viņš neslēpa.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Žūrijā, kam nācās vērtēt sanākušos jauniešus, bija gan dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis, gan grupas "Labvēlīgais tips" bundzinieks Ainis Zavackis, gan trio "Lady's Sweet" dalībnieces Karīna Tropa un Vineta Elksne.

"Ļoti daudzi jaunieši, ejot pa ielu, nes līdzi ģitāru "čeholus". Šī būs laba iespēja novērtēt, kas tur ir iekšā un vai mums izdosies atklāt kādu jaunu talantu," teic mūziķis, atzīstot - dalība šādā šovā, ja vien paveicas, ir labs atspēriens tālākajai karjerai.

Viņa teiktajam piekrita arī Karīna un Vineta, norādot - ja ne citādi, tad šova dalībnieki gūs neatņemamu pieredzi un iemācīsies daudz ko jaunu.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu