"Ratniekos" mūzikas festivāls "Laba daba"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No piektdienas līdz svētdienai (5. līdz 7. augustam) - Līgatnes novada atpūtas kompleksā "Ratnieki" norisināsies starptautiskais mūzikas festivāls "Laba daba", informē pilna servisa pasākumu aģentūras "Pareizā ķīmija" pārstāve Oksana Apsīte.

"Laba daba" mūzikas programma

Jau ziņots, ka šogad festivāls iepriecinās savus klausītājus ar vairāk nekā 55 mūzikas grupām un dīdžeju apvienībām, nodrošinās dažādas sporta spēles, atpūtu dabā un mākslas baudīšanu.

Lai arī liela daļā no festivāla mūziķiem būs pašmāju grupas, būs sarūpēti arī ārvalstu viesu priekšnesumi. Pirmo reizi Latvijā ar koncertu viesosies britu mūzikas apvienība "Zion Train", Poliju festivālā pārstāvēs grupa "Vavamuffin" un "Paprika Korps", Itāliju - grupa "Spiritual Front", Lietuvu - "Spanxti", Portugāli pārstāvēs dīdžejs Zihno, savukārt no Krievijas ieradīsies vairāki izpildītāji - "Ankylym", "Old Horned Sheep", "St.Petersburg Ska-Jaz Review", "Markscheider Kunst" un "Otava Yo".

Savukārt no pašmāju mākslinieku lielās saimes festivālā uzstāsies "Satellites LV", "Tribes of the City", "Baložu pilni pagalmi", "Louie Fontaine & Starlight Searchers", Nils Īle un "Afro Ambient" kopā ar "Sound Religion", "Dzelzs vilks", "Tumors", "Voiceks Voiska", "HMP?", "Inokentijs Mārpls", Zig Zag", "Bērnības milicija" un daudzi citi.

Kino māja

Festivāla "Laba daba" aktivitāšu programmu šogad pirmo reizi papildinās kino māja. Kino mājā tiks rādītas "Vides filmu studijas", starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" un starptautiskā kinofestivāla "Arsenāls" filmas. "Vides filmu studija" piedāvās tādas filmas kā "Jumta likums", "Skanošie gadalaiki", "Leiputrija", "Kurš redzējis vārnu?", "Piejūra", "Igaunija - vilki, lāči un bebri" un "Par dzimtenīti".

Foto: Ģirts Luste/labadaba.lv

Bērnu stūrītis, izstādes un citas aktivitātes

Kā festivāla mazos, tā lielos apmeklētājus gaida arī citas aktivitātes - dabas taka, sadziedāšanās mežā, "Mail art" radošā darbnīca, izjādes ar zirgiem, Mākslas perona darbnīca, jogas nodarbības u.c.

Aktīvākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties sporta spēlēs, kā arī lielu popularitāti pirms gada ieguvušajā slēpņošanā jeb "geocaching".

Domājot par labu dabu un tās saudzēšanu, kā arī materiālu otrreizēju pārstrādi, šogad festivālā būs darbnīca "Radi vidi pats". Savukārt radošā studija "Koka Spole" sadarbībā ar Gulbenes jauniešu centru "Bāze" piedāvās iespēju katram iemācīties, kā no viegli pieejamiem sadzīves produktiem pagatavot veselīgu, lētu un efektīgu dezodorantu.

Festivālā būs apskatāms interaktīvs objekts, ko skatītājiem piedāvās "Hercogiste Eko" projekts. Viszaļāk domājošajiem 80 Latvijas iedzīvotājiem

tiks piedāvāta lieliska iespēja kļūt par zaļajiem aģentiem, atnesot uz festivālu desmit PETpudeles instalācijai "Labo nodomu koks".

Komandām būs iespēja sacensties, kura var ātrāk uzvārīt krūzīti ūdens, braucot ar īpašu "Latvenergo" velosipēdu.

Domājot par nākamās paaudzes izglītošanu, tiks piedāvāts "Learn English Kids" bērnu stūrītis. Skautu skolā bērni un jaunieši varēs radoši izpausties un iemācīties dabas likumsakarības, kā arī iemācīsies no koka izgatavot piekariņus, iegūt uguni bez sērkociņiem un atklās noslēpumus, kā pamatelementus izmantot savā labā.

Kamēr jaunākie festivāla apmeklētāji rotaļāsies un apgūs jaunas zināšanas, tikmēr lielie varēs demonstrēt savas prasmes angļu mēlesmežģu skaitīšanā.

Taču par notikumiem Ratniekos, Latvijā un pasaulē festivāla apmeklētāji informāciju varēs iegūt "IR" lasītavā un "News.lv" punktā.

"Zion Train"
"Zion Train" Foto: Publicitātes foto

"Labā dabā" būs apskatāmas vairākas tematiskas izstādes, piemēram, izstāde par Āraišu kopienas apkaimi un tās iedzīvotājiem, izstāde par ilgtspējīgu enerģiju.

Arī šogad "Laba dabā" ir aicinājusi Juglas suņu patversmi ar suņu sporta spēlēm.

Festivāla teritorijā darbosies instalācija "Pie dabas krūts", ko veido Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļas studenti tēlnieka Edgara Kvjatkovska vadībā.

Biļešu cenas: Festivāla biļete – no 15 Ls. Pusaudžiem (12-17 g.v.) – 9 Ls. Pērkot 5 festivāla biļetes – no 60 Ls. Vienas dienas biļete – 12 Ls. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja brīva kopā ar pieaugušajiem. Biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs, www.bilesuserviss.lv. un mūzikas klubā "Nabklab".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu