Aleksandra Kurusova jau saskārusies ar eiro ieviešanas negatīvo pusi (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Populārā dejotāja Aleksandra Kurusova jau uz savas ādas ir izjutusi faktu, ka drīzumā Latvijā tiks ieviests eiro. Dejotāja par saldējumu piecdesmit santīmu vietā samaksāja piecdesmit trīs santīmus, ko pārdevējs pamatoja, ka cenas tiek pielīdzinātas eiro vērtībai.

Aleksandru Kurusovu ir pārsteidzis fakts, ka, neskatoties uz to, ka līdz eiro ieviešanai ir palicis vēl laiks, kas nav viena nedēļa, bet jau tagad viņai, pērkot preci, atbild, ka cena ir lielāka, jo to jau pielīdzina eiro naudas izteiksmei.

«Nav jau tā, ka man žēl tos trīs santīmus par saldējumu maksāt, bet ja jau visi politiķi bļauj, ka cenas necelsies, tad kāpēc par saldējumu jau ir jāmaksā dārgāk? Un ko darīt pensionāriem, kuriem trīs santīmi varbūt nozīmē daudz? Varbūt vismaz algas un pensijas tad pacels par tiem trim santīmiem?» jautā Aleksandra.

Foto: No personiskā arhīva

Aleksandra nespēj pateikt, vai ir par vai pret eiro ieviešanu. Eiro, protams, atvieglos daudzas lietas, īpaši ceļošanas jautājumus, naudas maiņas un saliedēšanu ar Eiropu.

«Tajā pašā laikā man žēl, ka Latvija pazaudēs savu naudas izteiksmi – latus un paliks viena no valstīm, nevis īpaša valsts ar savu identifikācijas valūtu. Turklāt šie atvieglojumi būs noderīgi mazai Latvijas iedzīvotāju daļai, tiem, kuri var atļauties ceļot,» nosaka Aleksandra.

Dejotāja aizdomājas: ja valsts spētu palielināt vidējam latvietim algu, tā būtu cita runa. Bet Latvijā jau neviens nedomā par tautu, nevienam tā nerūp diemžēl.

«Mūsu valstī reti kad kāds uztraucas par citiem, galvenais piebāzt savu kabatu. Protams, tā nedara visi, zinu divus politiķus, kuri māk «dalīties», viņi liek sev kabatās naudu un neaizmirst uzlabot dzīvi arī tautai,» nosaka Aleksandra.

Foto: Sejas.lv

Aleksandra vienmēr piedalās vēlēšanās, jo katra balss ir būtiska un katra balss var izšķirt par labu vienam vai otram politiskajam spēkam. Dejotāja arī visiem saviem draugiem iesaka iet un balsot.

«Nevaru ciest viedokli, kad saka – ai, tāpat jau mana balss neko neizšķirs - un pēc tam runā un ir neapmierināti ar rezultātu. Tā tas ir visur, ne tikai politikā! Vienmēr ir jāizsaka savs viedoklis, jāaizstāv savs viedoklis, jo katrs cilvēks ir personība un katram pilsonim ir tiesības izpausties un paust savu viedokli,» tā Aleksandra.

Aleksandra ir droša, ka katra balss ir spējīga noteikt un izšķirt.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu