Alūksnes pilsētas svētki (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 2.augusta līdz 4.augustam Alūksnē ar vairākiem pasākumiem tiks atzīmēti pilsētas svētki, kuru moto šogad ir «Būt ceļā nozīmē atgriezties»

Piektdienai, 2.augustam, svētku laikā piešķirts moto «Iesildām pilsētu». Dienas pirmajā pusē pilsētā notiks Ziemeļeiropas zonas «trofireidu» čempionāta 1.posms un Latvijas «trofireidu» čempionāta 5.posms. Savukārt pēcpusdienā Dārza ielā notiks ielu basketbola turnīrs.

Vakarā pie Alūksnes Jaunās pils notiks svētku atklāšanas lielkoncerts «Mūs vieno mājas», bet pēc tā būs vērojams projekciju šovs «Alūksnes jaunās pils 150 gaismas stari», kā arī notiks vairākas pilsētas ielu ballītes.

Sestdienas, 3.augusta, moto būs «Pilsētā iet karsti». Diena sāksies ar amatnieku tirgu, atraktīviem Valmieras Drāmas teātra un Dailes teātra dziedošo pārstāvju koncertiem, kā arī gaidāms grupas «No pusvārda» koncerts. No rīta pilsētā tiks organizētas dažādas aktivitātes un rotaļas bērniem.

Plkst.11 Alūksnes pilsētas svētku laikā Alūksnes Pilssalā pie pašvaldības aģentūras «Alja» notiks bērnu ratiņu konkurss «Sapņu pilsētas rati». Konkursā var piedalīties ikviens interesents, pārvēršot mazuļa braucamo rīku līdz nepazīšanai, izdomājot tam nosaukumu un moto. Bērnu ratiņi konkursā tiks vērtēti pēc to noformējuma oriģinalitātes, izdomas, asprātības, atbilstības moto un nosaukumam, kā arī pēc tehniskās sarežģītības un individualitātes, norādīja pašvaldībā.

Savukārt dienas izskaņā pie pašvaldības aģentūras «Aija» Pilssalā notiks vakara izklaides pasākums «Ceļš ir izgaismots», kurā koncertēs Normunds Jakušonoks un Rīgas Zelta saules koris kopā ar Tipa orķestri, bet ballē, kas sāksies pusnaktī, muzicēs Atis un Jānis Auzāni. Vakara gaitā Pilssalas estrādē būs skatāms mūzikls «Bitīt, rožu dārziņā», bet pusnaktī tiks izšauts svētku salūts.

Svētku izskaņā svētdien, 4.augustā, Administratīvās ēkas laukumā Dārza ielā 11 notiks retro motociklu Vidzemes turneja. Vēlāk Tempļkalna pussalā notiks kapusvētki Lielajos un Mazajos kapos, bet dienas vidū plkst.13 Tempļpakalnā notiks grupas «Lauku muzikanti» koncerts.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu