Andris Ērglis dēlam iemācījis braukt ar velosipēdu (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Populārais dziedātājs Andris Ērglis šopavasar beidzot ir iegādājies divriteni un, atrodoties Liepājā, labprāt dodas izbraukumos. Arī savam mazajam dēliņam viņš ir iemācījis braukt ar velosipēdu.

Andris Ērglis uzskata, ka Liepājā ir labākie velosipēdiem domātie celiņi Latvijā. Par to dziedātājs ir pārliecināts, jo to viņam saka pilsētas viesi un arī paša riteņbraucēja pieredze to pierāda.

Foto: Sejas.lv

«Pavasarī nopirku velosipēdu. Izmantoju katru brīvu mirkli, lai ar to izbrauktu. Nesauktu to par hobiju, bet vakaros gribas noķert vēl lielāku vēju. Tad ņemu velosipēdu un braucu gar pludmali, kur vējš ir lielāks,» velobraukšanas paradumus atklāj Ērglis.

Dziedātājs iemācījās braukt ar riteni, kad viņam bija pieci gadi. Pašam Andrim sākumā divriteņa nebija, viņš braukāja ar kaimiņu bērnu velosipēdiem.

«Sākumā iemācījos braukt ar mopēdu, nevis velosipēdu, velosipēds sekoja tikai pēc tam,» skaidro Andris.

Foto: Sejas.lv

Arī paša mūziķa dēls ir jau vecumā, kad var sākt mācīties mīt pedāļus. Lai dēls apgūtu šo prasmi, Andris tam veltīja laiku un sagatavoja dēlu morāli, un arī iemācīja visus riteņbraukšanas knifus.

«Dēls teica, ka nekad neiemācīsies braukt, ka viņam to velosipēdu nevajag. Pamēģinājām pāris reizes, un tā lieta aizgāja. Ar riteņbraukšanu ir tāpat kā ar peldēšanu: peldēt tu iemācies slīkstot, bet ar velosipēdu braukt - krītot,» tā Andris.

Foto: Sejas.lv

Andris turēja sava četrgadīgā dēla velosipēdu un stūma mazo uz priekšu. Process nebija grūts, jo dziedātāja dēlam jau ir viņa vecumam piemērots velosipēds.

«Iestūmu un palaidu vaļā, labāk nokrist mācību procesa laikā, nevis, kad esi visu samācījies, pārgalvīgi braukt un tad krist,» kritienus komentē Andris.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu