"Dirty Deal": atbalstu saņēmām tikai tad, kad aizklapējāmies ciet

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc savas darbības pārtraukšanas finansiālu grūtību dēļ, nu jau dažus mēnešus Spīķeros atsākušies pasākumi radošo iniciatīvu centrā "Dirty Deal". Šonedēļ tas svin savu piecu gadu jubileju un TVNET uz nelielu sarunu aicināja "Dirty Deal Teatro" un "Dirty Deal Cafe" pārstāvjus.

Viena no "Dirty Deal" vizītkartēm ir teātris "Dirty Deal Teatro" (DDT). Tā vadītāja Krista Jansone stāsta, ka šobrīd iestājies tāds kā pārdomu brīdis par to, cik daudz vai maz ir pieci gadi. "Un tā īsti nevar saprast. Jācer, ka būs arī tie 10, 15 un 20," viņa saka. Patiesībā šīs jubilejas varēja arī nebūt - pagājušā gada beigās kultūras centrs nolēma "iesaldēt" savu darbību, jo vairs vienkārši nevarēja atļauties pastāvēt.

"Gandrīz jau tā arī ir," Jansone atbild uz TVNET teikto, ka šobrīd kādai izklaides vai kultūras vietai Rīgā "jānomirst", lai par to kāds vispār aizdomātos.

"Lielāko skatītāju atbalstu saņēmām tikai tad, kad aizklapējāmies ciet. Bet tas nebija demonstratīvs solis: nu tik mēs aizvērsimies un re kā jūs visi raudāsiet. Tas bija piespiedu solis."

Kopš vietas augšāmcelšanās pagājuši aptuveni četri mēneši, un interesenti ir atsākuši iestaigāt taciņu uz Spīķeru kvartālu. "Intensīvi strādājot, mums ir izdevies "atdabūt" tos apmeklētājus, kas bija pirms tam, iegūt jaunus, saprast lietas un gūt dzīves mācību."

Viens no "Dirty Deal" jubilejas centrālajiem notikumiem ir (no kreisās) Karla Alma un Valtera Sīļa izrāde "Aklais randiņš ar pilsētu"
Viens no "Dirty Deal" jubilejas centrālajiem notikumiem ir (no kreisās) Karla Alma un Valtera Sīļa izrāde "Aklais randiņš ar pilsētu" Foto: publicitātes

Paliekot bez mājām, DDT pārstāvji aktīvi tikās ar citiem nevalstiskajiem teātriem un kopīgi rakstīja vēstules uz Kultūras ministriju par nepieciešamo atbalstu nevalstiskajiem teātriem, lai tiktu galā ar saimnieciskām lietām un varētu pastāvēt.

"Šis kliedziens pēc palīdzības tika uzklausīts, un tagad Kultūras ministrija ir izsludinājusi programmu nevalstisko teātru atbalstam,"

par savas iniciatīvas vainagošanos ar panākumiem priecājas Jansone. Runājot par gaidāmajiem jubilejas pasākumiem, visinteresantākais teātrī, pēc tā vadītājas domām, sagaidāms sestdien un svētdien, kad notiks izrāde angļu valodā "Aklais randiņš ar pilsētu". Tas ir jauno mākslinieku Valtera Sīļa un Karla Alma (Carl Alm) kopdarbs. Uzvedums izveidots kā ekskursija rīdziniekiem, lai iedzīvotāji varētu palūkoties uz savu pilsētu tūrista acīm, atrodot tajā dārgakmeņus, minēts tās relīzē. "Tas būs stipri ekskluzīvs pasākums, jo šobrīd plānotas ir tikai divas reizes – Karls ir no Helsinkiem un ikdienā nav šeit uz vietas," paskaidro DDT vadītāja.

Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē DDC gaidāmi arī vairāki muzikāli notikumi. TVNET sazinājās ar izklaides vietas mūzikas pasākumu kūrētāju Kristapu Puķīti, kurš radošo iniciatīvu centrā darbojies kopš tā pirmsākumiem. "Sanāk, ka esmu kā tētis," viņš saka, neslēpjot, ka izjūt nogurumu no piecus gadus ilgā diskotēku maratona. Puķītis atklāj, ka patiesībā "Dirty Deal" pienākas nopelni par franču elektroniskās mūzikas ievešanu un aktualizēšanu Rīgā, pateicoties kurai galvaspilsētā koncertus snieguši vairāki šā žanra izpildītāji.

Līdzīgi kā visi pārējie jubilejas pasākumi, arī DDC mūzikas notikumi savu kulmināciju sasniegs nedēļas nogalē. Piektdien dīdžeju setus spēlēs Alise Ģelze un Indrikkis, kā arī citi "Dirty Deal" draugi. Sestdien gaidāmas jaunās pašmāju grupas "Starmetis" un eksperimentālā ģitārista Edgara Rubeņa uzstāšanās, no "iPhone" spēlējošās meitenes ar skatuves vārdu Monia koncerts, kā arī paša Puķīša kopīgais dīžeja sets ar "Radio 101" ētera personību Tomu Grēviņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu