Eksprezidents Zatlers pusotru gadu šitā ar sievu nebija dejojis rokenrolu (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Valdis Zatlers kopā ar sievu Lilitu jau vairākus gadus iecienījuši Jūrmalas krāšņāko festivālu «Jaunais vilnis». Abi kopā gan uz koncertiem dodas, gan reizēm izklaidējas smalkajās VIP ballītēs. Taču šoreiz Zatleru pāris uguņoja arī uz deju plača.

Lielupes krasta smalkajā restorānā "Pinot Marina" Zatleru pāris dejoja rokenrolu
Lielupes krasta smalkajā restorānā "Pinot Marina" Zatleru pāris dejoja rokenrolu Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uz «Jaunā viļņa» pasākumiem Zatlers ar sievu Lilitu mēroja ceļu no sava lauku īpašuma, kur eksprezidents pavada vasaras atvaļinājumu. «Godīgi sakot, kamēr dzīvoju laukos jau veselu mēnesi, neskatos ne televizoru, ne internetu. Baudu šo Latvijas vasaru un priecājos, ka tāda manā mūžā vēl nav bijusi,» par atvaļinājuma priekšrocībām stāsta eksprezidents.

"Jaunā viļņa" organizators Igors Krutojs (no kreisās) un eksprezidents Valdis Zatlers
"Jaunā viļņa" organizators Igors Krutojs (no kreisās) un eksprezidents Valdis Zatlers Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valdis Zatlers jau prezidentūras laikā atbalstīja «Jauno vilni» un Rīgas pilī uzņēma «Jaunā viļņa» delegāciju. Pie Zatlera pilī pat bija viesojusies Krievijas primadonna Alla Pugačova. «Teikšu ļoti nopietni, ja kāds pasākums notiek vairāk nekā desmit gadus, tad tas ir pierādījis, ka šim TV šovam ir savi skatītāji. Vislielākais progress, ka šogad vairs nav fonogrammu. Tāpēc dziedātāji varēja parādīt savu balsi, jo nebija tik daudz fona vokālistu un vienkāršāks dziesmas pavadījums.

«Jauno vilni» vajag uztvert kā TV šovu, kā jaunu cilvēku konkursu. Nevajag to uztvert kā ļoti svarīgu kultūras fenomenu un pēc kaut kā mērīt un salīdzināt. Visi pasākumi, vai tas būtu «Jaunais vilnis» vai «Rīgas ritmi», vai «Summertime», kas ir vecāki par desmit gadiem, ir sevi pierādījuši. «Jaunajam vilnim» nav cita analoga, arī latviešu mūzikas pasākumu veidotājiem ir vērts nākt uz šejieni un pamācīties. Konkurss ir konkurss! Žēl, ka latviešiem neveicas ne «Jaunajā vilnī», ne Eirovīzijā. Tātad tiem, kas Latvijā veido muzikālo pasauli, ir jāpadomā, kas tiek darīts nepareizi. Vienmēr ir kādi iemesli, kāpēc nav panākumu,» nosaka Zatlers.

Lilita un Valdis Zatleri ir simpātisks pāris. Arī šoreiz, apmeklējot "Jaunā viļņa" pasākumus, abi mīļi sadevušies rokās
Lilita un Valdis Zatleri ir simpātisks pāris. Arī šoreiz, apmeklējot "Jaunā viļņa" pasākumus, abi mīļi sadevušies rokās Foto: Santa Sergejeva

Par savu muzikālo gaumi Zatlers atklāj, ka uzaudzis ar popmūzikas un rokmūzikas grupu «The Beatles» jeb Bītliem. «Tādēļ man bija interesanti apmeklēt «Jaunā viļņa» koncertu, kad skanēja tikai pasaules hiti. Godīgi sakot, man nepatika, kā viens no konkursantiem izpildīja Bītlu dziesmu «Yesterday». Dziedātājam drosme bija, bet šarms izpalika. Lai izpildītu klasiku, jābūt ne tikai drosmei, bet arī profesionālai varēšanai un unikālam radošam garam.»

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu