«Jaunajā vilnī» uzvaru gūst dalībnieks no Kubas; Upelnieks - pēdējais (222)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2013» pirmo vietu ieguvis pārstāvis no Kubas - Roberto Kel Torres, bet Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks pēc trīs konkursa dienām ierindojies pēdējā vietā.

No kubieša par vienu punktu un līdz ar to otro vietu ieguva no Gruzijas - dziedātāja Salome Katamadze, bet trešajā vietā ierindojās vjetnamietis Vins Khuats.

Lai gan iepriekšējās divas konkursa dienas Upelnieks atradās priekšpēdējā vietā, kopsummā ar 319 punktiem viņš ierindojies pēdējā vietā.

Jau ziņots, ka šodien Jūrmalā izskanēs starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2013», kurā šogad par uzvaru sacentās 16 dalībnieki no 12 valstīm.

Šodienas konkursa programma sāksies plkst.14 ar koncertu uz «Origo Summer Stage» skatuves, kurā uzstāsies dziedātāja Liene Candy, bet plkst.15.30 viesnīcā «Jūrmala SPA» plānota preses konference.

Konkursa noslēguma pasākums Dzintaru koncertzālē sāksies plkst.19. Svinīgā vakara gaitā pirmo trīs vietu ieguvējiem tiks pasniegtas balvas - «Kristāla vilnis», tiks noskaidrots skatītāju simpātiju balvas ieguvējs, kurš saņems balvu no juvelieru kompānijas «Twelve Thirteen», tāpat tiks sadalītas speciālās sponsoru un konkursa partneru balvas.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs ieguva 50 000 eiro (35 140 latu) naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tika 30 000 eiro (21 084 latu) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņēma 20 000 eiro (14 056 latu) naudas balvu.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija, kurā darbojās Valērijs Meladze, Valērija, Igors Krutojs, Igors Matvijenko, Igors Ņikolajevs, Konstantīns Meladze, Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Maksims Fadejevs, Toto Kutunjo un Jurijs Antonovs.

Koncertā uzstāsies Valērija, Ļevs Ļeščenko, Grigorijs Ļeps, grupa «Gradusi», Valērijs Meladze, Nikolajs Baskovs, grupa «Band'Eros», Alsu, Timati, Verka Serdjučka, Natālija, grupa «Serebro», Žasmin, Tamāra Gverdciteli.

«Jaunā viļņa 2013» noslēguma koncerta galvenie viesi būs itāļu tenors Alessando Safina un franču operdziedātāja Emma Šaplina.

Jau ziņots, ka Latviju šogad konkursā pārstāvēja dziedātājs Upelnieks. No Kubas piedalījās dziedātājs Roberto Kel Torres, no Gruzijas - dziedātāja Salome Katamadze, no Vjetnamas - dziedātājs Vins Khuats, no Armēnijas - Meri Mindžojana, no Krievijas - dziedātājs Arsenijs Borodins, dziedātāja Jūlija Tereščenko, grupa «Frukti» un duets «Santa-Barbara», no Indonēzijas - dziedātāja Elva Patti, no Kazahstānas - dziedātājs Adams, no Ukrainas - dziedātāja Olga Dibrova, no Azerbaidžānas - dziedātājs Čingizs Mustafajevs, no Kirgizstānas - Aibeks Bakitbekovs, bet no Vācijas šogad konkursā piedalījās Linda Teodosi.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Komentāri (222)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu