«Jaunā viļņa» Latvijas dalībnieku spilgtākās atmiņas par vērienīgo festivālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Konkurss «Jaunais vilnis» ir klāt. Dalībnieki aktīvi nododas mēģinājumiem, bet Krievijas šovbiznesa zvaigznes piepildījušas Jūrmalas populārākās viesnīcas. Kā aizvadīto gadu Latvijas dalībnieki vērtē mūsu šī gada pārstāvja Pētera Upelnieka izredzes un atklāj kādas ir viņu pašu spilgtākās «Jaunā viļņa» atmiņas.

Aija Bērziņa (Andrejeva) Pēterim Upelniekam novēl veiksmi, nepazaudēt sevi un palikt sev pašam.

«Galvenais, lai dzied no sirds un parāda patieso sevi, tad viss izdosies,» tā Aija.

Dziedātāja iesaka baudīt abas nedēļas, ko sniedz konkurss, jo tas nes jaunas iepazīšanās, jaunus kontaktus, jaunas emocijas.

«Mana spilgtākā atmiņa no konkursa «Jaunais vilnis» ir skatītāju simpātiju balva, jo skatītājs tomēr ir īstais vērtētājs, un viņš mani iemīlēja, tas bija saviļņojošs mirklis, uzzināt, ka skatītāji savu balvu pasniedz man,» atmiņās dalās Aija.

Foto: LETA

Meiteņu trio «Lad`y sweet» dalībniece Vineta Elksne Pēteri Upelnieku atceras vēl no laikiem, kad puisis ar grupu «PER» piedalījās «Jaunajā vilnī». Kā gan savādāk, jo tieši tajā pašā gadā arī Vineta ar savu grupu «Lad`ys sweet» piedalījās prestižajā konkursā.

«Pēteris ir daudz audzis šo divu gadu laikā. Domāju, viss būs kārtībā, viņš uzstāsies lieliski un parādīs labāko uz ko spējīgs,» viedoklī dalās Vineta.

Kā spilgtāko atmiņu no konkursa «Jaunais vilnis», Vineta atceras smago mēģinājumu grafiku, kas ilga divas nedēļas un prasīja lielu piepūli, nervus, bet sniedza ieguvumu muzikālajai darbībai.

«Konkursa laikā sadraudzējāmies ar grupu «PER», vēlāk tapa arī pāris kopīgas dziesmas, kuras savādāk diez vai mēs būtu kopā iedziedājuši. Arī, izmantojot portālu «Facebook», sarakstāmies ar citu valstu dalībniekiem,» tā Vineta.

Foto: LETA

Dziedātājs Jānis Stībelis nespēj vērtēt Pēteri Upelnieku, jo pēdējos piecus gadus nepievērš vērību konkursam «Jaunais vilnis» un arī nav tik daudz dzirdējis jauno mūziķi, lai izteiktu komentārus par viņa iespējām uzvarēt. Turklāt, grūti izteikt komentārus, nezinot šī gada visus «pazemes ūdeņus».

«Iesaku Pēterim neaizmirst, ka tas ir konkurss un ir jādzied tāds repertuārs, ko viņš zina, ko ir dziedājis citos pasākumos, jau iedziedātas dziesmas, nevis jaunas. Nevajag pievērst uzmanību visiem tiem treneriem, kas māca, kā jādara, kas maina dziesmas trīs reizes dienā. Jādzied tas, par ko esi drošs un uz to ir jāpastāv,» padomu Pēterim Upelniekam sniedz Jānis.

Spilgtākā atmiņa Jānim saistībā ar konkursu «Jaunais vilnis» saistās ne ar gadu, kurā viņš pats piedalījās, bet gan ar gadu, kurā kā viesis uzstājās Stīvijs Vonders. Dziedātājs bija Stīvija skaņas mēģinājumā, vēlāk satikās ar viņu, kopā nofotografējās un parunājās. Jānis ir liels Vondera fans.

«Daudzi to nezina, bet uz skatuves Stīvijs spēlēja Raimonda Macata mutes ermoņikas,» smejas Stībelis.

Foto: LETA

Dziedātājs Intars Busulis cer uz to labāko, ka Pēterim veiksies un viņš tiks pirmajā pieciniekā. Mākslinieks iesaka visiem sadoties rokās un dot enerģiju. Arī vērojot, kā uzstājas Pēteris, domāt to labāko un atbalstīt.

«Viņš var tikt pirmajā pieciniekā, jo ir jauns, moderns, popsīgs, spilgts, sprigans. Kā radīts popa skatuvei, kas arī šī konkursa mērķauditorija,» skaidro Intars.

Kā spilgtāko konkursa «Jaunais vilnis» atmiņu, Intars min uzvaru un to, ka, noejot no skatuves, viņam uzreiz tika iedota naudas balva.

«Man iedeva divas lielas «naudas čupas» nodokļu inspektoru uzraudzībā un tad paziņoja, ka uz ballīti jādodas. Naudu atstāju blakus viesnīcas seifā un tikai nākamajā dienā devos tai pakaļ. Ar tādu naudu jau apkārt nestaigāsi, piedevām, cilvēki zināja, ka balvu izsniedza naudas zīmēs. Nebūtu prāta darbs uzreiz pēc ballītes iet tai pakaļ, tā var arī pa degunu dabūt,» pieredzē dalās Busulis.

Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu