Kāpēc Jansons pamet «Mūsdienu Latvijas garšas» 3. sezonas žūriju? (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Jau pavisam drīz būs redzama raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» trešā sezona, kas solās būt ļoti aizraujoša! Tajā sacentīsies labākie Latvijas šefpavāri un viņu vidū būs arī iepriekšējo sezonu žūrijas pārstāvis Māris Jansons.

«Šī ir trešā dokumentālās ekspedīcijas Mūsdienu Latvijas garša sezona. Gribējām to īpašu, tādēļ aicinājām labākos Latvijas šefpavārus rādīt savu virtuves mākslu un pagatavot brīnišķīgus ēdienus, iepazīstinot skatītājus ar mūsdienu Latvijas virtuves kulinārijas brīnumiem! Tāpēc arī Māris pameta žūrijas krēslu un pievienojās saviem kolēģiem, lai parādītu, cik patiesībā brīnišķīgs pavārs viņš ir,» saka raidījuma Mūsdienu Latvijas garša producente Elīna Doļģe.

Māris Jansons
Māris Jansons Foto: TV3

Startēs labākie šefpavāri!

Mūsdienu Latvijas garšas jaunās, trešās sezonas odziņa ir spēcīgais dalībnieku sastāvs un savā starpā sacentīsies labākie no labākajiem Latvijas pavāriem. Iepriekšējās sezonas bargajam vērtētājam, restorāna Bibliotēka N°1 šefpavāram Mārim Jansonam tagad būs lieliska iespēja parādīt savas prasmes un varēšanu restorāna virtuvē. Papildu viņam sacensībā TV3 ekrānos piedalīsies tādi Latvijā atzīti pavāri kā Raimonds Zommers no restorāna Kaļķu vārti, Lauris Aleksejevs no 36.līnija, Māris Astičs no Le Dome, Tomass Godiņš no Neiburgs, Heinrihs Erhards no He’s restaurant, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no EcoCatering un vienīgā sieviete vīru kompānijā būs Svetlana Riškova no Elements.

Savukārt viņa pienākumus žūrijā uzņemsies gardēdis, komponists Zigmars Liepiņš. Tā būs

spraiga cīņa starp deviņiem šefpavāriem, kuriem būs pamatīgi jānopūlas, lai pārspētu konkurentus,

radot oriģinālus ēdienus no vietējiem sezonāliem produktiem.

Restorāna Kaļķu vārti šefpavārs R.Zommers: «Atrasties šo šefpavāru vidū jau vien ir pagodinājums un reizē milzīgs izaicinājums. Tā man būs lieliska iespēja parādīt savas prasmes un salīdzināt tās ar kolēģiem. Domāju, ka lielākie ieguvēji būs raidījuma skatītāji, kuri noteikti uzzinās daudz ko jauna par mūsdienu Latvijas virtuvi, kā arī restorānu aizkulisēm no lieliskiem Latvijas pavāriem.»

Žūrijas godā Zigmars Liepiņš

Īpašajā Mūsdienu Latvijas garšas sezonā žūrijas godā tāpat kā iepriekšējā sezonā būs sastopama vienmēr elegantā viesmīlības eksperte un grāmatas Dzīves garša autore Ilze Jurkāne. Viņai sabiedrību sastādīs ekspedīcijas veterāns, skatītāju iemīļotais zemnieks Mareks Bērziņš. Savukārt trešais žūrijas dalībnieks šajā sezonā būs jaunpienācējs ar vārdu - komponists, gardēdis un ēdienu kritiķis Zigmars Liepiņš. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, garšas ekspedīciju vadīs atraktīvais diriģents Ints Teterovskis. Z.Liepiņš: «Šoreiz esmu nonācis nedaudz citā mākslas pasaulē - kulinārijas mākslas lauciņā. No malas viss izskatās vienkārši - pagatavo garšīgu ēdienu un skaisti izkārto uz šķīvja. Tomēr viss ir daudz sarežģītāk.

Man ir palaimējies apmeklēt vairākus pasaules klases restorānus

dažādās pasaules valstīs un novērtēt šīs mākslas augstāko klasi. Domāju, mūsu pavāri spēs parādīt, ka Latvijas modernā virtuve ir augstā līmenī, ar kuru varam lepoties.»

Visgrūtākais darbs šajā sezonā tiks žūrijai, jo visas pasniegtās maltītes solās būt ļoti kvalitatīvas, ar izsmalcinātu garšu un viss atšķirsies vien sīkās niansēs. Šo iemeslu dēļ trešajā Mūsdienu Latvijas garšas sezonā tiks nedaudz mainīta vērtēšanas sistēma. Katram žūrijas pārstāvim tiks dotas piecas karotītes un viena deserta dakšiņa, kas būs līdzvērtīga plusiņam. Trīs deserta dakšiņas kopā veidos vienu papildu punktu, tādēļ šajā sezonā maksimālais punktu skaits būs nevis 15, kā līdz šim, bet gan 16 karotītes.

Mūsdienu Latvijas garšas trešā sezona no 6.augusta otrdienās 22:00 kanālā TV3!

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu