Visi jaunumi par Upelnieka gaitām «Jaunajā vilnī 2013» tikai «Sejās»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gee

Dzīvesstila portāls «Sejas» katru dienu atspoguļos Latvijas dalībnieka Pētera Upelnieka spilgtākos piedzīvojumus, atpūtu un izklaidi, mēģinājumu procesu, gatavojoties vērienīgajam Jūrmalas festivālam ««Jaunais vilnis 2013«. Šoreiz ciemojamies Pētera Upelnieka viesnīcas «Pegasa pils» numuriņā un noskaidrojam kā mūziķis iejuties Jūrmalā.

«Esmu ar visu apmierināts, jūtos ļoti labi. Esmu atpūties pirms konkursa, tagad visu savu uzmanību un laiku koncentrēju sagatavošanas posmam pirms konkursa. Viesnīcas numuriņš, kurā dzīvoju Jūrmalā, ir ērts, viesnīca ir fantastiska, viss ir pa rokai un tuvu.

Lūk, šādi izskatās viesnīcas "Pegasa pils" numuriņā, kur nepilnu mēnesi, gatavojoties "Jaunajam vilnim", dzīvos Latvijas mūziķis Pēteris Upelnieks
Lūk, šādi izskatās viesnīcas "Pegasa pils" numuriņā, kur nepilnu mēnesi, gatavojoties "Jaunajam vilnim", dzīvos Latvijas mūziķis Pēteris Upelnieks Foto: Gee

Šajā mēģinājumu procesā man ir nepieciešamība būt vienam un koncentrēties nākamās dienas mēģinājumiem. Tā kā mēģinām no rīta līdz vēlai naktij un pēc mēģinājumiem vēl ir jāapkopo domas un jāsagatavojas nākamās dienas mēģinājumiem, aizeju gulēt vēlu, tomēr pa nakti guļu labi. Peldēties aiziet uz jūru nav bijis laika un liekas, ka nesanāks arī visu šo laiku, kamēr dzīvošu Jūrmalā. No brokastīm, pusdienām un vakariņām līdz mēģinājumu paviljonam eju ar kājām, tas ir brīdis, kad izbaudu pastaigas prieku. Jūrmalas priežu piesātinātais gaiss mani iedvesmo.

Pēteris pārbauda vai visas fonogrammas, kas nepieciešamas mēģinājumu procesam, ir ierakstītas datorā
Pēteris pārbauda vai visas fonogrammas, kas nepieciešamas mēģinājumu procesam, ir ierakstītas datorā Foto: Gee

Svētdien visi konkursanti mēģinājām otrās un trešās konkursa dienas dziesmas. Šorīt izmēģinājām vakar studijā iedziedāto «Jaunā viļņa» tradicionālo himnu «Jūrmala» krievu valodā. Šajā dziesmā gan dziedu, gan repoju krieviski. Patreiz sagatavojam pirmās konkursa dienas dziesmu. Režisors Aleksandrs Revzins strādā ļoti skrupulozi un profesionāli. Ja 2010.gadā, kad piedalījos «Jaunajā vilnī» grupas «PeR» sastāvā, dažas lietas, ko Revzins stāstīja, man nelikās saistošas un vajadzīgas, tad šobrīd es novērtēju viņa darbu daudz nopietnāk,» pirmajos iespaidos par «Jauno vilni» dalās Pēteris Upelnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu