Atklātā sarunā par dzīves vērtībām, literatūru un briljantiem Bislans Abdulmuslimovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris

«AB Holding» vadītājs un līdzīpašnieks, kā arī futbola kluba «Skonto FC» īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs ir kārtīgs ģimenes cilvēks. Viņam nav pieņemama sieviešu maiņa, tādēļ jau daudzus gadus viņa sieva ir Roza Džamaldajeva, kas pēc izglītības ķirurģe un psihoterapeite, kā arī liela uzņēmumu holdinga padomes priekšsēdētāja. Bislana un Rozes ģimenē aug pieci bērni. Savu sievu Bislans ļoti augstu vērtē un dāvina viņai briljantus un ziedus.

«Stils vai nu ir, vai nav»

Bislans Abdulmuslimovs, izejot sabiedrībā, vienmēr ir eleganti un gaumīgi tērpies. Dzīvesstila portāls «Sejas» Bislanu sastapa Azerbaidžānas restorāna «Baku» atklāšanā, uz ko viņš bija ieradies, lai tiktos ar uzņēmējiem un pārrunātu biznesa darījumus. Šoreiz savu klasisko eleganci viņš bija aizstājis ar brīvā laika apģērbu. Vaicājot Bislanam, kas rūpējas par viņa ģērbšanās stilu, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» viņš teic: «Vīriešiem ar gaumes izjūtu nav jāiesaka ģērbšanās stils. Katram vīrietim ir jābūt savam stilam. Tas ir no bērnības. Vai nu ir, vai nav! Nav viena stila. Tikai komunistiem un baltgvardiem bija viens stils. Es mīlu apvienot vairākus stilus. Manā garderobē apvienojies angļu konservatīvisms, franču izsmalcinātība un itāļu vieglums. Lūk, tāds ir mans stils.»

Kādus zīmolus iecienījis Bislans? «Vīrietim ir jābūt viena brenda pielūdzējam, un tā ir sieva. Visu dzīvi ir tikai viena sieviete. Tā, lūk, ir leģenda,» savu lielāko dzīves vērtību izceļ miljonārs.

Taču, ja runājam par apģērba iegādi, Bislans savu garderobi papildina, ceļojot pa pasauli. «Es vispār neskatos uz apģērbu brendiem. Vai tas ir zelts, vai spīd? Kā mans vecākais dēls, esot Londonā, saka: «Tēti, tu vari izstaigāt visus veikalus, bet vienalga tu atgriezīsies «LouisVuitton». Jā, tas ir labs brends. Parasti, staigājot pa veikaliem, ja kaut kas iekrīt acīs, tad arī to iegādājos. Labāku kašmira apģērbu par «Loro Piana» neviens netaisa.»

Sievai dāvina briljantus un kopā lasa īpaši izmeklētu literatūru

Savukārt savai sievai Bislans dāvina tikai briljantus un ziedus: «Parasti, ja ar sievu ieejam veikalā, es iegādājos to lietu, kas viņai ir iepatikusies.»

Uz restorāna "Baku" atklāšanu Bislans izvēlējies brīva stila apģērbu. Stilīgās vasaras kurpes viņš iegādājies Berselonā tikai par 100 eiro
Uz restorāna "Baku" atklāšanu Bislans izvēlējies brīva stila apģērbu. Stilīgās vasaras kurpes viņš iegādājies Berselonā tikai par 100 eiro Foto: Kaspars Ūdris

Bislans atzīst, ka lasa īpaši izmeklētu literatūru, nevis visu, kas pa rokai gadās: «Ja es piesārņošu galvu ar dažādu lasāmvielu, man var rasties sliktas domas. Bet, ja mēs lasīsim Frommu, Vasiliju Rozanovu, Ļevu Tolstoju, tad būs tā, kā teicis Fromms: «Viss, kas mūs nenogalina, dara mūs stiprākus!»»

Uz «Jauno vilni» neiet sevi izrādīt

Lai gan ar joni tuvojas mūzikas festivāls «Jaunais vilnis», ko apmeklē ne tikai Latvijā ietekmīgi ļaudis, bet arī Krievijas oligarhi un miljonāri, lai ne tikai izklaidētos, bet apspriestu biznesa darījumus, Bislans vēl nav izlēmis, vai apmeklēs šo pasākumu. Tiesa gan, pa visu šo laiku, kopš Jūrmalā notiek šis festivāls, Bislans tajā bijis vienu reizi. «Ziniet, ja «Jaunā viļņa» laikā uzstāsies Vestards Šimkus vai jebkurš Latvijas pilsonis, kas ir pabeidzis mūzikas skolu, tad noteikti iešu. Taču tas nebūt nav «Jaunais vilnis», bet «tusovka», podiums, kur sevi parādīt. Ja nu mums ar sievu nebūs ko Jūrmalā darīt un būs ļoti garlaicīgi, varbūt aiziešu uz «Vilni». Taču tajā pašā laikā, ja uzzināšu, ka vienā no parkiem septiņus gadus veca latviešu meitenīte, kas dzied korī, sniedz koncertu, noteikti iešu paklausīties viņu,» savu viedokli pauž Bislans. Taču tūlīt pat piebilst, ka nevēlas nevienu aizvainot ar savu komentāru. «Bet ļoti gribētos, ja reiz šis konkurss ir starptautiska mēroga, lai tik tiešām tiktu atklāti jauni talanti,» nosaka miljonārs.

Tuviniekus cienā ar paša gatavotu šašliku

Viņam ir ļoti svarīga mājas omulība, kā arī miljonārs labprāt rosās sava nama virtuvē un ģimeni un ļoti tuvus draugus cienā ar paša gatavotiem ēdieniem. «Es mīlu tos ēdienus, ko gatavoju pats un mana sieva. Mūsmājās ir iecienīts Kaukāza un čečenu virtuves ēdiens manti. Taču, ja man pasniedz ar sirdi un dvēseli gatavotu spāņu zupu gaspačo vai Latvijas zivis, ar gardu muti apēdīšu,» viņš atklāj.

Bislans ļoti bieži gatavo šašliku. «Cūkgaļu reliģisku uzskatu dēļ es vispār neēdu, tādēļ šašliku gatavoju no liellopa vai jēra gaļas. Un pats interesantākais, ka, šašliku gatavojot, es lieku tikai sāli, piparus un neierobežotā daudzumā sasmalcinātus sīpollokus, kas rada aromātu, un tomātus, jo tie nebojā garšu un gaļa kļūst maigāka,» savu šašlika recepti atklāj Bislans un smejot nosaka, ka varētu sacensties ar jebkuru Latvijas labāko pavāru šašliku gatavošanas meistarībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu