Pirms «Jaunā viļņa» Upelnieks atklāj, ka Latviju nepametīs

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raidījuma "Ražots Eiropā" arhīvs

Jau šajā sestdienā dziedātājs Pēteris Upelnieks ar citiem «Jaunā viļņa» konkursantiem pārcelsies uz dzīvi Jūrmalā, kur sāksies spraigais mēģinājumu laiks pirms lielā Jūrmalas mūzikas festivāla. Taču pirms tam Pēteris viesojās LTV7 raidījumā «Ražots Eiropā», kur sniedza interviju un atklāja, ka Latviju nepametīs.

Mūziķis Pēteris Upelnieks populārs kļuva, darbojoties slavenajā jauniešu grupā «PeR», tomēr nolēma izvēlēties solokarjeru citā mūzikas žanrā, šobrīd ir ļoti aizņemts, gatavojoties starptautiskajam mūzikas festivālam «Jaunais vilnis».

LTV7 raidījumā «Ražots Eiropā» Pēteris Upelnieks par savu šīs vasaras nozīmīgāko notikumu - dalību «Jaunajā vilnī» stāsta: «Pirmkārt, es pārstāvu Latviju, savu valsti. Vēlos parādīt, ka šeit ir labi dziedātāji, labi mūziķi. Man tā ir iespēja parādīt sevi plašākai auditorijai un pats galvenais - izmantot iespēju strādāt kopā ar «Jaunā viļņa» režisoru Aleksandru Revzinu, jo meistarklases pie viņa maksā ļoti daudz.»

Pēteris atzīst, ka savu valsti pārstāvēs ar vislielāko centību un ir lepns par šādu iespēju. Viņš sevi uzskata par valsts patriotu, tāpēc arī ikdienā, dodoties iepirkties, viņš labprātāk izvēlas Latvijas uzņēmēju saražoto produkciju. «Es pieturos pie tā, ka līdzīgs pievelk līdzīgu: pats esmu ražots Latvijā un kāpēc neatbalstīt savējos?»

Ikdienā jaunais mūziķis īpaši neskatās, kādus produktus ēd, un arī nereti grēkojot, nepadomājot par savām balss saitēm, tomēr ne reizi, piemēram, saldējums neesot ietekmējis viņa uzstāšanās kvalitāti. Visiecienītākais našķis Pēterim ir «Spilvā» ražotais ābolu biezenis, tas vienmēr esot mūziķa iepirkumu grozā.

Skatuves mākslinieks atzīst, ka viņa karjeras laikā skatuves tērpus piemeklējusi un speciāli mūziķiem darinājusi ekstravagantā Latvijas modes dizainere Indra Salceviča, kas rada SALT zīmola tērpus. Lai arī Pēterim ir nācies skatītāju priekšā uzstāties pat kleitā, viņam ne reizi neesot bijis jautājums, kāpēc tieši šāds apģērbs jāvelk: «Kad biju «PeR» sastāvā, mums ar Indru bija ļoti patīkami sastrādāties, jo mums bija tāda saikne, mēs arī ļoti daudz ākstījāmies. Un nebija tā, ka iedeva drēbes un es teicu – nē, es nevilkšu. Viņa vienmēr mācēja atrast un pateikt, ka tas man labi izskatīsies. Varbūt sākumā tu padomāju, ka nē, bet vēlāk sapratu, ka viņai taisnība. Arī Indra mani vienreiz nevis piespieda, bet teica - kurš no jums vilks kleitu? Es teicu - labi, es vilkšu, jo viņai bija vīriešu kleitu kolekcija.»

Vai «Jaunajā vilnī» Pēteris uz skatuves kāps latviešu dizainera tērpā, pagaidām vēl nav zināms, viņam ir svarīgi būt latvietim Latvijā, tāpēc jaunais mūziķis tur īkšķi par visiem uzņēmējiem, ražotājiem, kuri rūpējas par valsts ekonomikas izaugsmi: «Jāturpina strādāt, jo, manuprāt, nav starpības, kurā valstī tu dzīvo: ja tu esi spējīgs cilvēks un ja tev ir gribasspēks, tu jebkur kaut ko sasniegsi. Man Latvija vispār šķiet īpaša zeme, es nevaru izstāstīt to sajūtu, bet man šeit patīk un katrā ziņā nedomāju kaut kur braukt projām.»

Intervija ar Pēteri Upelnieku bija redzama šorīt pulksten 7:35 LTV7 raidījumā «Ražots Eiropā». Raidījums ēterā skatāms katru ceturtdienas rītu. To veido producentu grupa «Zakbook» Latvijas uzņēmēju atbalstam. Komandā strādā profesionāla producente Alīna Šmite-Garkāja, žurnāliste Inese Supe, raidījuma vadītājs ir Normunds Rutulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu