«Ellespuikas» režisors gatavojas uzņemt «Frankenšteinu» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisors, producents un scenārists Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) gatavo filmu par Frankenšteinu. Del Toro, kura kontā ir tādas filmas kā «Pāna labirints», «Ellespuika», «Pacific Rim: Uzbrukums Zemei» un citi darbi, pie «Frankenšteina» projekta strādā jau vairākus gadus, 2009.gadā pat uzņemot proves ar godalgotās filmas «Pāna labirints» aktieri Dagu Džounsu slavenā radījuma lomā. Lai arī projekta tālāka attīstība vairākas reizes ir atcelta, tiek plānots, ka drīzumā darbs pie tā atsāksies.

Britu laikrakstam «The Daily Telegraph» del Toro apstiprināja, ka projekts tiks atdzīvināts un atklāja, ka galvenajā lomā vēlas redzēt aktieri Benediktu Kamberbaču (Benedict Cumberbatch), kas pazīstams no asprātīgā britu detektīvseriāla «Šerloks» (Sherlock) un jaunākā «Zvaigžņu ceļa». Starp citu, Kamberbačam nav sveša nedz paša Frankenšteina, nedz Dr. Viktora loma, jo viņš ir spēlējis abus varoņus teātra iestudējumā Londonā, kuru režisēja godalgotais Denijs Boils.

Stāsts par Frankešteinu ir ekranizēts vairākos desmitos kino un TV projektu, kā arī nākamgad uz ekrāniem iznāks divas filmas, kas balstītas uz Mērijas Šelijas klasiskā romāna motīviem - «Es, Frankenšteins» («I, Frankenstein») ar Āronu Ekhārtu titullomā, kā arī projekts bez apstiprināta nosaukuma, kurā galveno lomu spēlēs «Harija Potera» centrālā zvaigzne Daniels Redklifs.

Savukārt Giljermo del Toro jaunākā filma, fantastikas piedzīvojumu trilleris «Pacific Rim: Uzbrukums Zemei» («Pacific Rim») uz Latvijas ekrāniem vienlaikus ar pirmizrādi ASV un citās valstīs iznāk šonedēļ.

«Pacific Rim: Uzbrukums Zemei» ir 3D fantastikas filma, kurā attēlota cilvēces cīņa ar milzu radījumiem, kas uzrodas no Klusā okeāna dzīlēm un iznīcina pilsētas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu