Ietekmīgi ļaudis ar lepniem auto apmeklē Azerbaidžānas restorāna «Baku» atklāšanu (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

3. jūlija pievakarē Stopiņu novada Dreiliņos, lai klātienē iepazītos ar jaunatvērto Azerbaidžānas uzņēmēja Azera Mirzalijeva restorānu «Baku», ieradās turīgi Latvijas ļaudis, Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elmans Zejnalovs, Azerbaidžānas diasporas, kā arī citi sabiedrībā zināmi cilvēki. Viesus ar Azerbaidžānas tautasdziesmu «Sari Gelin» jeb «Dzeltenā līgava» priecēja Azerbaidžānā populārā latviešu dziedātāja Anmary jeb Linda Dinsberga, kā arī izskanēja azerbaidžāņu nacionālās dejas un mūzika.

Pie restorāna ieejas viesus sagaidīja pats restorāna saimnieks Azers Mirzalijevs, kuram pieder arī ēdināšanas bizness Baku. Tieši viņš pērn klāja galdus pašā Kaspijas jūras krastā par godu Latvijas dziedātājas Anmary dalībai Eirovīzijā, kas pērn norisinājās Baku. Tieši tādēļ šoreiz Azera restorāna atklāšanā Pierīgā Anmary priecēja viesus ar savu skaņo vokālu.

Vakara svētku programmā klātesošie varēja baudīt Kaukāza cienasta pārpilnību un degustēt dzērienus. Uzstājās Azerbaidžānas nacionālais deju ansamblis.

Uz pasākumu bija ieradušies vietējie politiķi un uzņēmēji, kas ne reizi vien viesojušies Baku, lai nodibinātu jaunus kontaktus un veidotu savu biznesu.

Jaunās restorāna «Baku» ēkas projekta autori ir arhitekti Aleksandrs Sahovs un Maija Ezergaile, interjera risinājumu izstrādājuši un īstenojuši studijas «Distudija» pazīstamie latviešu dizaineri Gaļina Mizgireva un Viktorija Javkina. Ēkas apdarē ir izmantoti tradicionālie Azerbaidžānas motīvi un materiāli. Piemēram, fasādes panno ir meistarīgi izgriezts no kaļķakmens šebeke raksta formā un atvests tieši no Azerbaidžānas.

Restorānam ir divi stāvi ar kopējo platību 650 m2, no kuriem 280 m2 aizņem zāles, gaiša un plaša galvenā zāle, neliela un mājīga kamīnzāle un atsevišķas privātas telpas otrajā stāvā, kur var rīkot darījumu tikšanās. Pārējo platību aizņem mūsdienīga virtuve un palīgtelpas.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu