Valsts prezidents uzvalkā, kultūras ministre tautastērpā Dziesmu svētku atklāšanā (35)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

Svētdienas pievakarē ar krāšņu ceremoniju oficiāli atklāti XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki. Latviešu tautas nozīmīgo svētku atklāšanā piedalījās arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, svētku goda virsvadītāji, pūtēju orķestru virsvadītāji un deju virsvadītāji, visu veidu kori - sievu, vīru, jauktie un bērnu kori, kā arī deju kolektīvi, pūtēju orķestri un etno grupa.

Uz Dziesmu svētku atklāšanas ceremoniju ieradusies arī TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa ar dēlēnu Ričardu
Uz Dziesmu svētku atklāšanas ceremoniju ieradusies arī TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa ar dēlēnu Ričardu Foto: Ingrīda Punka

Dziesmu un deju svētku atklāšanas ceremonijā izskanēja Mārtiņa Brauna skaņdarba «Gaisma Līgo Latvijā» pirmatskaņojums – inscenējums. Tas bija kā apliecinājums folkloras un kora mūzikas kopsakarībai, kā atgādinājums, cik bezgalīgas un joprojām līdz galam neapzinātas ir latviešu tautas melodijas. Skanot mūzikai, skatītāji varēja vērot visas Latvijas - Ziemeļlatgales, Viduslatgales, Dienvidlatgales, Sēlijas, Zemgales, Dienvidkursas, Viduskursas, Ziemeļkursas, Lejasvidzemes, Augšvidzemes, Vidvidzemes un Rīgas tautastērpu krāšņumu un bagātību.

Slavenais latviešu diriģents Gido Kokars
Slavenais latviešu diriģents Gido Kokars Foto: Ingrīda Punka

Arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende atklāšanas ceremonijā mirdzēja krāšņā tautastērpā un sarkanu rožu vainagā. Savukārt valsts prezidents Andris Bērziņš bija tērpies elegantā uzvalkā.

Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis vēl pagūst painformēt pa tālruni draugus, cik krāšņa ir svētku atklāšanas ceremonija
Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis vēl pagūst painformēt pa tālruni draugus, cik krāšņa ir svētku atklāšanas ceremonija Foto: Ingrīda Punka

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas ceremonijas veidojuši muzikālais vadītājs Romāns Vanags, režisors Uģis Brikmanis, tērpu konsultante Aija Jansone, projekta vadītājas Zanda Ķergalve un Kitija Riekstiņa.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu