Baudi mākslu! Galeriju piedāvājums Jāņos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī nākamnedēļ daudzi brīvdienu kalendārā atzīmējuši līgošanu četru dienu garumā, iespējams, tomēr kādā brīvākā brīdī var aizstaigāt līdz daudzajām galerijām un muzejiem, kur atkal ir gana daudz jaunu un interesantu izstāžu

Kalnciema kvartāls

Līdz 11.jūlijam Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā un Izstāžu mājā būs apskatāma slavenā fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde "Ballītes noformējums (Paliek VII)", kas ir paša autora izvēlētu darbu kolekcija.

"Fotogrāfijā, tāpat kā kino, kur visi zina, ka uz ekrāna ir aktieri, cilvēki ļaujas pašapmānam, emocijām." (J. Deinats)

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 16 līdz 22, izņemot svētdienas.

Dziedātāja Normunda Rutuļa skatuves tērps
Dziedātāja Normunda Rutuļa skatuves tērps Foto: publicitātes

Rakstniecības un mūzikas muzejs

No 22.jūnija līdz 18.septembrim muzejā skatāma izstāde "Zvaigžņu tērpi", kas veltīta dažādu žanru Latvijas dziedātāju skatuves tērpiem kā vērtīgām liecībām par laikmetu, dziedātāja personību, konkrētu tērpa valkāšanas epizodi, koncerttērpu tradīciju Latvijā. Ekspozīcijas materiāls aptver laika posmu no 20. gs. divdesmitajiem gadiem, kad aizsākās operdziedātāju Mildas Brehmanes-Štengeles un Alīdas Vānes karjera, līdz pat 21. gs. sākumam.

Skatītāju interesi noteikti piesaistīs Marijas Naumovas slavenais Eirovīzijas tērps, Ellas šokējošās mežģīnes un Intara Busuļa pirmais skatuves tērps, kas īpaši šūdināts Talsu modes salonā. Gremdēties nostalģiskās atmiņās rosinās Igo ādas jaka vai Lorijas Vudas puķainā Atmodas laika kleitiņa.

Galerija "Mākslas Banka"

Līdz 30.jūnijam galerijā "Mākslas Banka" veidotajā izstādē - konkursā "Zelta āķis 2011" skatāmi mākslinieku makšķerēšanas plenēra "Zelta āķis" dalībnieku šāgada darbi, kas skar ūdens tēmu.

Izstādes koncepcija veidojās trīs dienu mākslinieku makšķerēšanas plenērā, kurā notika improvizētas makšķerēšanas sacensības, kas vairumam plenēra dalībnieku bija pirmā pieredze minētā, ar ūdens stihiju tieši saistītā, nodarbē, atklājot jaunas prasmes un emocijas. Plenēra laikā Sidgundā, mākslinieces Aijas Klintsones ģimenes īpašumā dalībnieki skicēja, gleznoja, zīmēja, fotografēja, veidoja koka tēlniecības darbus, makšķerēja. Vairums "Zelta āķa" dalībnieku ir Latvijas Mākslas Akadēmijas gadsimtu mijas laiku absolventi un viņu draugu loks, pieaicinot arī citus interesentus.

Rīgas Porcelāna muzejs

Muzejā līdz 24. jūlijam būs apskatāma mākslinieka Jura Bergina personālizstāde "Nigro Lapis".

J. Berginam ir savs spilgts, atpazīstams daiļrades rokraksts, ko var dēvēt par postmodernistisku. Sākot ar saviem pirmajiem keramikas darbiem, J. Bergins centās atbrīvoties no stereotipiskās domāšanas. Mākslinieka trīsdimensionālas porcelāna kompozīcijas pārsteidz ar grotesko vēstījumu, formu disharmonisko kopumu, piesaista uzmanību un intriģē. Ironija un nopietnība, garīgums un svētā noliegšana, elitārās un marginālās kultūras elementi saplūst kopā mākslinieka darbos. J. Bergins: „Nigro Lapis - melnās lapas – tā sauc 500 gadu pirms mūsu ēras vecu Etrusku teksta fragmentu uz akmens vai māla plāksnēm. No etrusku valodas ļoti maz kas palicis zinams, bet civilizācijai viņi deva daudz...”

Foto: publicitātes

Galerija "Bastejs"

Līdz 17. jūlijam skatāma izstāde "IZLASE: Normunds, Brasliņš, Franšecka Kirke, Ivars Heinrihsons, Helēna Heinrihsone, Ritums Ivanovs, Reinis Virtmanis un Jānis Purcens".

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs

Muzeja Izstāžu zālē skatāma izstāde "Rīgas Domam – 800", kas sniedz iespēju skatīt unikālas Rīgas Doma un Domskolas vēstures liecības – dokumentus, fotoattēlus, kapa plāksnes, mākslas darbus – zīmējumus, intarsijas, zudušo vitrāžu rekonstrukcijas, 19. gadsimta ērģeļu stabules, interjera elementus, kā arī arheoloģiskajos izrakumos Doma baznīcā, Doma pagalmā, Doma laukumā un Jaunielā atrastos materiālus (viduslaiku celtniecības un apbedījumu detaļas; monētas; rakstāmirbuļi; grifeles; stili; apģērba elementi; rotas; iedzīves un sadzīves priekšmeti – pīpes, svečturis, ausu tīrāmā karotīte, spēļu kauliņi, gludināmstikls; darbarīki; mūzikas instrumenti – vargani; grāmatu apkalumi; ieroči un to fragmenti, u.c.), kā arī īpašas nozīmes priekšmetus un piemiņas lietas.

Līdz šim plašai auditorijai nedemonstrētie eksponāti ir no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma un LU Akadēmiskās bibliotēkas Rokrakstu un reto grāmatu krājuma.

Uz AB dambja var aplūkot festivāla "Magic Sand Riga" laikā tapušās smilšu skulptūras
Uz AB dambja var aplūkot festivāla "Magic Sand Riga" laikā tapušās smilšu skulptūras Foto: LETA

AB dambis. Smilšu skultpūru festicāls "Magic Sand Riga"

Sestdien, 18.jūnijā, parka apmeklētāji varēs vērot kā tēlnieki pabeidz savas skulptūras. Svētdien, 19.jūnijā, parks tiks atklāts oficiāli un sāks darboties radošā parka meistardarbnīcas, kurās roku gan smilšu skulptūru veidošanā, gan citās radošās izpausmēs varēs iemēģināt gan lielie, gan mazie parka apmeklētāji. Kopumā "Magic Sand Riga" parkā būs aplūkojamas vienpadsmit skulptūras. Skulptūru parka galvenais moto ir "Tici vai nē". Tādēļ arī skulptūras tiek veidotas, lai pārsteigtu mūsu priekšstatus par to, ko var izveidot no smiltīm. Kopumā skulptūru veidošanai tiks izmantotas 600 tonnas smilšu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu