Maija Doveika ir akciju «Nebraukt dzērumā» piekritēja (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv arhīvs

Aktrise, seriāla «UgunsGrēks» zvaigzne Maija Doveika Jāņu vakaru pavadīs «Cinevillā». Maija spriež, ka tur būs jautri un enerģiski.

«Mans Jāņu vakars būs kopā ar latviešu tautu un kolēģiem, sauktiem par ugunsgrēka dzēsējiem, mīļajiem viesnīcas iemītniekiem. Aktieriem citreiz piedalīties lielos pasākumos ir lustīgāk kā ne līdz galam izdomātu Jāņu svinēšanā,» Jāņu vakara cerībās dalās Maija.

Maija ir droša, ka vakars būs enerģijas, jautrības pilns un uzmanības vērts, tiks ēsts daudz šašlika; tieši ar šašliku aktrisei asociējas Jāņu vakars.

«Pagājušo gadu svinēju Jāņu vakaru, darot visu, ko nedara Jāņos. Viss, kas vajadzīgs, ir skaidri apzināties, ko dara Līgo svētku vakarā, un tieši to nedarīt. Šašlikam teicu nē, ugunskuram nē, vainadziņam nē,» smejas Doveika.

Maija Doveika nav ne alus dzērāja, ne alus baudītāja. Alus nav viņas tradīcija, bet, ja apkārt tiek baudīts alus, tas viņu netraucē, ja vien alus baudītāji zina mēru un nesēžas pie stūres.

«Esmu vairāk «Nebraukt dzērumā» akciju piekritēja. Akcija ir ļoti vērtīga, tā ienesusi vērtīgas izmaiņas Latvijā. Pabaisās bildes dara savu, tās paliek atmiņā, un cilvēki padomā divreiz, vai sēsties pie stūres dzērumā,» tā Doveika.

Pirms pāris gadiem Maija Doveika kopā ar aktrisi Mariju Bērziņu, nelietojušas alkoholu, devās no Limbažiem uz Madonu, kur viņas gaidīja draugi.

«Tas bija lieliski, mašīnā bijām divatā, apkārt nevienas dzīvas dvēseles, ne līgotāji, ne dzērāji, ne policisti. Tikai mēs ar pilnu bagāžnieku jāņuzāļu, kuras mums uzdāvināja skatītāji. Ceļu apgaismoja skaists, apaļš mēness, bija tāda miera sajūta, tieši kas vajadzīgs pēc lielā Jāņu jandāliņa Limbažos,» piedzīvojumu stāsta Doveika.

Ar Mariju vēl paspējušas uz īstu lauku balli. Aktrises uzlikušas uz acīm vainagus, lai viņas nepazītu, un kļuva par balles dalībniecēm. Izdejojās, dziedāja dziesmas un lieliski pavadīja Jāņu nakti.

«Tie bija priecīgi Jāņi. Reizēm ir patīkami kļūt par vienu no mūsu diviem miljoniem, tādu pašu kā visi, būt cilvēkam, ne vienkārši aktrisei,» aizdomājas Doveika.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu