Ķesterim Jāņi asociējas ar veikalu «šturmēšanu» (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris Jāņus un Ziemassvētkus savelk kopā ar cilvēku negācijām, iepirkšanās māniju, tā arī ir lieta, ar ko aktierim asociējas Jāņu laiks – ar veikalu «šturmēšanu».

Aktierim patīk brīdis, kad, braucot mājās no līgošanas, redzi daudz dziestošu ugunskuru un pārņem tāda smeldzīga sajūta, jo it kā neesi svētkos piedalījies, jo strādāji pasākuma laikā. Ir sajūta, ka it kā esi bijis svētkos un tajā pašā laikā neesi, tad tas skaistums sāp.

Foto: LETA

«Visus lielos svētkus un arī dzimšanas dienas man patīk svinēt vienam. Vismaz stunda man ir nepieciešama, lai paskatītos uz sevi no malas un pabaudītu to, kas es esmu, ko esmu dzīves laikā paveicis. Patīk vērot visu no malas, tieši tā sāpīgā skaistuma dēļ, kas pārņem emocijas,» skaidro Ķesteris.

Ģirts Ķesteris domā, ka Jāņos nelīs, ja nu vienīgi uznāk negaiss. Aktierim patīk, ja Jāņos līst lietus, jo tā ir kā tautas tradīcija, Ģirts saprot, ka šajā svētku vakarā atradīsies uz skatuves, kur lietus viņam klāt netiks, bet, ja gadījumā sāks līt, viņam nav problēmu solidarizēties ar pasākuma apmeklētājiem un atrasties skatītāju pūlī, lietū.

Foto: LETA

«Līgo svētkos redzu to pašu parādību ko Ziemassvētkos – veikalu «šturmēšanu». Ar to man arī asociējas Līgo svētki. Pāris dienas cilvēki skraida kā panikā, uz ceļiem ir sastrēgumi, visi ir dusmīgi un nelaipni. Mani šajā sakarā priecē viens fakts, ka sociālais līmenis, kurš Latvijā nav virsotnē, nav nemaz tik slikts, kā to pierāda iepirkšanās. Vismaz divreiz gadā mēs kārtīgi iepērkamies,» smejas Ķesteris.

Aktieris nenosoda iepirkšanās cienītājus, jo arī pats šajos abos svētkos dara tieši to pašu, atrod laiku, lai dotos uz veikaliem pēc pirkumiem.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu