Zane Daudziņa atklāj papardes zieda burvību (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv arhīvs

Pašmāju populārā seriāla «UgunsGrēks» aktrise Zane Daudziņa Jāņu vakarā un Ziemassvētkos nekad nestrādā, bet satiek mīļos cilvēkus un kopā nosvin svētkus. Aktrises galvu vienmēr Jāņu vakarā rotā pašas pīts vainags, un svētku galdā atrodami dažādi pašas gatavotie ēdieni.

Aktrise ar vīru Vili Daudziņu ir sarunājuši, ka Ziemassvētki un Jāņi ir divi svētki, kuros viņi nestrādā, bet svin godus lauku mājā, kuplā draugu pulkā.

«Neatklāšu, ko celšu galdā Jāņu vakarā, paturēšu to noslēpumā. Manuprāt ir būtiski, ka publiskā profesijā ir kaut maza daļiņa kaut kā, ko paturu tikai sev. Citādi pārņem tāda pārlieku atkailināta sajūta,» skaidro Zane.

Aktrisei ir jau no bērnu dienām ierasts, ka Jāņu vakarā galvā ir jābūt vainadziņam. Zane smejas, sakot, ka tagad jau vajadzētu aubi likt galvā, bet Jāņu vakars ir īstais brīdis, kad rotāties. Zane nespēj iedomāties Jāņu vakaru, ja pati nav bijusi pļavā un pinusi vainadziņu.

«Laikā, kad filmējos Austrijā, arī tad gāju pļavā un meklēju puķes un pinu vainadziņu. Bērnībā jau iemācījos pīt vainagus dažādās tehnikās. Pēdējā laikā gan pinu kopā ar aukliņu, tas ir izturīgāk un var kupli uztaisīt,» vainagu pīšanas tehniku skaidro Zane.

Zanei katru gadu sanāk citādāks vainags, tas atkarīgs no noskaņojuma un tā, ko gribas krāsu un ziedu ziņā. Lauku ziedi ienes dabu mājās.

«Pinot vainagu, ļaujos mirkļa noskaņojumam. Nesen lasīju, ka iet pļavā nozīmē iet sevī. Pļavā iešana ir īpašs koncentrēšanās brīdis, saplūšanas brīdis ar dabu, un pēc tam jūties tāds mierīgs un apskaidrots,» pļavā iešanas nozīmi atklāj Zane.

Izdzirdot vārdus «Jāņu vakars» Zanei uzreiz prātā nāk papardes zieds. Aktrise smejoties stāsta, ka drošāk papardes ziedu, pat Jāņu naktī, meklēt savā gultā, nevis mežā.

«Mežā var dabūt tikai ērču encefalītu. Ir būtiski arī, ar ko kopā un kur to meklē, ja par to nepadomā, var sanākt liela vilšanās. Papardes zieds ir kaut kas skaists,» nobeidz Zane.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu